Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky

V hrnci zahřejeme mléko s máslem a solí. Poté přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne husté těsto. Dobře ho povaříme a necháme vychladnout. Až vychladne...
Ingredience aneb co potřebujete
400 g BL mouky
1 PL vanilkového pudinkového prášku
0,5 l mléka
100 g másla
špetka soli
1 celé vejce
Postup vaření podle receptu
V kastrolu zahřejeme mléko, máslo a sůl, dokud se nevaří. Poté přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne husté těsto. Důkladně je propražíme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme vejce za pomoci elektrického šlehače. Těsto pak přesuneme na silikonovou podložku a důkladně ho ještě uhněteme rukama. Práce s těstem je skvělá, nelepká se a má jemnou a pružnou konzistenci.
Z hotového těsta si lžící vybereme kousky, které trochu zpracujeme v rukou, splácneme a dobře zakryjeme jahodu. Je důležité, aby na knedlíku nezůstaly žádné otvory nebo trhliny, které by mohly způsobit, že se do něj dostane voda. Nakonec knedlík ještě jemně vytvarujeme v dlaních, jako když děláme sněhovou kouli.
Knedlíky nasazujeme do vařící vody, zamícháme je, aby se nepřilepily na dno. Vaříme 5-7 minut podle velikosti. Když vyplavou na povrch, vaříme je ještě asi jednu minutu.
K knedlíkům mám ráda hustou šlehačku se lžící moučkového cukru, do které na konec přimíchám kysanou smetanu. Taktéž přidávám strouhaný tvaroh a rozpuštěné máslo. A strouhanka na másle je také skvělá pochoutka.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky
Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky jsou lahodným dezertem, který potěší nejen celiaky, ale i všechny milovníky sladkých pokrmů. Tyto knedlíky se připravují z bezlepkové mouky, díky které jsou jemné a vláčné. Plněné čerstvým ovocem, jako jsou jahody nebo meruňky, nabízejí dokonalou kombinaci chutí. Podávané s posypem z mletého máku nebo cukru a přelitý tvarohem, stávají se oblíbenou volbou pro nedělní oběd nebo speciální příležitosti. Vychutnejte si tuto bezlepkovou delikatesu a objevte nové možnosti tradiční české kuchyně!