Kremrole

Z lednice nebo mrazáku si vyndáme tuk a nastrouháme ho do prosáté mouky. V ruce je společně promačkáme, pak je smícháme spolu se žloutkem, octem a ledovou vodou. Zase ručně vše vypracujeme do těsta, zabalíme do alobalu a dáme do lednice na pár hodin odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 1 ks žloutek
35 dkg hladká mouka
1 lžíce ocet
25 dkg ztužený tuk
1 dl studená voda
na potření tuk
1 ks vejce
náplň 45 dkg cukr krystal
7 ks bílek
Postup vaření podle receptu
Po vyndání z lednice jej rozválíme a nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Vezmeme plechové trubičky, které potřeme tukem a na ně proužky z těsta natočíme tak, aby se nám nepřekrývaly. Takto je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pokládáme na vymazaný plech. Vkládáme do předehřáté trouby na 250°C a pečeme přibližně 15minut.
Mezitím si připravíme sněhovou náplň a to vyšleháním bílků v v horké lázni a za průběžného přidávání cukru.
Kremrole pak necháváme vychladnout a vyndáváme z nich plechové trubičky. Plníme připravenou náplní.
Z této dávky uděláte asi tak 20 kremrolí, náplň vyzbyde téměř na dvojnásobek.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kremrole
Kremrole je lahodný český dezert, který se skládá z listového těsta, jež je stočeno do trubiček a naplněno sladkým sněhem z bílků či šlehačkou. Trubičky se tradičně pečou do zlatova a po vychladnutí se plní jemnou, lehce našlehanou náplní. Často se posypávají moučkovým cukrem. Kremrole jsou oblíbené na oslavách i jako dezert ke kávě. Jejich příprava vyžaduje zručnost, ale výsledek stojí za to. Jsou symbolem české cukrářské tradice, zaručující jedinečný gastronomický zážitek.