Třešňový nákyp

Může sloužit jako dezert, přesnídávka, nebo dokonce jako hlavní chod. Mezi výhody nákypů patří i to, že při jejich výrobě můžeme využít zamrazené i kompotované suroviny.
Ingredience aneb co potřebujete
800 g třešní
8 lžic polohrubé mouky
6 lžic moučkového cukru
3 vejce
1/4 l mléka
1 špetka soli
200 g mletých ořechů
ořechy
Postup vaření podle receptu
Našľaháme jedno celé vajce a dva žĺtky s cukrom, potom pridáme múku so štipkou soli, mlieko a na koniec sneh z bielkov.
Vytáhneme pecky z čerešní, dáme je do vymazané zapékací misky, posypeme ořechy a přelijeme těstem.
Pečieme v rúre na strednej teplote približne 30 až 45 minút, v závislosti od výšky nákypu. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Co jste ještě nevěděli o receptu Třešňový nákyp
Třešňový nákyp je lahodný dezert oblíbený v české kuchyni. Tento sladký pokrm se obvykle připravuje z čerstvých nebo kompotovaných třešní, které se kombinují s těstem z mouky, cukru, vajec a mléka. Nákyp je pečený do zlatova a podává se teplý i studený, často posypaný cukrem nebo ozdobený šlehačkou. Díky své osvěžující chuti a jednoduché přípravě se třešňový nákyp stává oblíbenou volbou na rodinné oslavy nebo jako dezert během letních měsíců.