Třešňový nákyp

Třešňový nákyp
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Porce: 4

Může sloužit jako dezert, přesnídávka, nebo dokonce jako hlavní chod. Mezi výhody nákypů patří i to, že při jejich výrobě můžeme využít zamrazené i kompotované suroviny.

Ingredience aneb co potřebujete

800 g třešní
8 lžic polohrubé mouky
6 lžic moučkového cukru
3 vejce
1/4 l mléka
1 špetka soli
200 g mletých ořechů
ořechy

Postup vaření podle receptu

Našľaháme jedno celé vajce a dva žĺtky s cukrom, potom pridáme múku so štipkou soli, mlieko a na koniec sneh z bielkov.

Vytáhneme pecky z čerešní, dáme je do vymazané zapékací misky, posypeme ořechy a přelijeme těstem.

Pečieme v rúre na strednej teplote približne 30 až 45 minút, v závislosti od výšky nákypu. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Co jste ještě nevěděli o receptu Třešňový nákyp

Třešňový nákyp je lahodný dezert oblíbený v české kuchyni. Tento sladký pokrm se obvykle připravuje z čerstvých nebo kompotovaných třešní, které se kombinují s těstem z mouky, cukru, vajec a mléka. Nákyp je pečený do zlatova a podává se teplý i studený, často posypaný cukrem nebo ozdobený šlehačkou. Díky své osvěžující chuti a jednoduché přípravě se třešňový nákyp stává oblíbenou volbou na rodinné oslavy nebo jako dezert během letních měsíců.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: oběd, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, pečení, sladké, vegetarianské, sladká jídla, jarní, třešně, sladké nákypy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Třešňový nákyp.

Přidat komentář