Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem

Oblíbené těstoviny s rajčatovou omáčkou, bylinkami a tuňákem. Kdo by odolal?
Ingredience aneb co potřebujete
voňavé bylinky (např. bazalka, petrželka, oregano, pažitka)
černý pepř - mletý
10 dkg olivy - černé (bez peciček)
sójová omáčka - sladká
1 ks kuchyňská cibule
1 konzerva rajčátka - nakrájená
sůl
řepkový olej
1 - 2 kávové lžičky solamyl (bramborový škrob)
1 konzerva tuňák
4 stroužky český česnek
1 ks rajčatový protlak
Postup vaření podle receptu
Na prkénku si pokrájíme olivy a rajčátka.
Česnek a cibuli zbavíme slupky. Stroužky česneku rozmělníme.
Cibuli pomocí robota rozmixujeme a vložíme do zahřátého oleje v hrnci. Osmahneme ji s česnekem.
Nasypeme olivy a vyklopíme konzervu tuňáka.
Nalijeme rajčatový protlak a zamícháme. Zlehka provaříme.
Zakápneme sójovou omáčkou. Okořeníme.
V misce si vyšleháme vodu se solamylem a vmícháme do omáčky.
Přisypeme voňavé bylinky a hotovou omáčku můžeme servírovat s těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem
Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem je lahodný pokrm, který spojuje svěží chuť rajčat s aromatickými bylinkami.
Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky středomořské kuchyně. Čerstvý tuňák dodává omáčce lehkost a plnost,
zatímco bazalka, oregano a tymián podtrhují její chuť.
Omáčka je perfektní s těstovinami či rizotem a je skvělou variantou jak pro rychlý oběd, tak pro romantickou večeři.