Šlehačkové cukroví

Nejdříve si necháme změknout tuk. Ten pak smícháme a prohněteme s moukou. Vmícháme smetanu a vypracujeme si vláčnější těsto.
Ingredience aneb co potřebujete
na obalení 1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek cukr moučka
těsto 40 dkg hladká mouka
1 balíček tuk omega
250 ml smetana ke šlehání
Postup vaření podle receptu
Toto těsto vyválíme a z něj pak vykrájíme námi zvolené tvary. Ty pak pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 150°C, dokud nám těsto nezrůžoví.
Smícháme si moučkový s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v něm obalujeme.
Po vychladnutí můžeme hned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví je oblíbený český dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento lahodný zákusek se skládá z jemného piškotového korpusu, často doplněného o ovoce nebo ořechy, a je pokrytý bohatou vrstvou šlehačky. Jeho lehká textura a sladká chuť dělají z šlehačkového cukroví ideální volbu pro slavnostní příležitosti, jako jsou Vánoce nebo narozeniny. Příprava šlehačkového cukroví je jednoduchá, což je další důvod, proč si získalo srdce mnoha domácích cukrářů.