Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejdříve si necháme změknout tuk. Ten pak smícháme a prohněteme s moukou. Vmícháme smetanu a vypracujeme si vláčnější těsto.

Ingredience aneb co potřebujete

na obalení 1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek cukr moučka
těsto 40 dkg hladká mouka
1 balíček tuk omega
250 ml smetana ke šlehání

Postup vaření podle receptu

Toto těsto vyválíme a z něj pak vykrájíme námi zvolené tvary. Ty pak pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 150°C, dokud nám těsto nezrůžoví.

Smícháme si moučkový s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v něm obalujeme.

Po vychladnutí můžeme hned podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví je oblíbený český dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento lahodný zákusek se skládá z jemného piškotového korpusu, často doplněného o ovoce nebo ořechy, a je pokrytý bohatou vrstvou šlehačky. Jeho lehká textura a sladká chuť dělají z šlehačkového cukroví ideální volbu pro slavnostní příležitosti, jako jsou Vánoce nebo narozeniny. Příprava šlehačkového cukroví je jednoduchá, což je další důvod, proč si získalo srdce mnoha domácích cukrářů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Velikonoce, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: cukroví, Ostatní kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šlehačkové cukroví.

Přidat komentář