Lívance z pečených jablek

Jablko, které jsme zbavili jadřince, nakrájíme i se slupkou na malé kostky a asi deset minut je restujeme na másle. Po mírném vychladnutí je přesuneme do misky, přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 jablko
1 PL másla
150 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
1 KL skořice
1 PL hnědého cukru
---------
Na polití
1 PL medu
1 KL másla
1 KL rumu
hrst ořechů
Postup vaření podle receptu
Jablko bez jadřince nakrájíme i se slupkou na malé kousky a asi 10 minut je opékáme na másle. Po trochu vychladnutí je přesuneme do misky, přidáme mléko, vejce a další suché ingredience. Vše promixujeme ponorným mixérem.
Na pánvi potřené máslem upečeme lívance z obou stran. V malém hrnci zahřejeme med s lžičkou másla a rumem. Tuto směs nalijeme na lívance na talíři a posypeme ořechy. Můžeme také přidat zakysanou smetanu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance z pečených jablek
Lívance z pečených jablek jsou lahodným dezertem, který kombinuje chuť šťavnatých jablek a jemného těsta. Tento pokrm se tradičně připravuje z nastrouhaných jablek, která se smíchají s moukou, vejci a kořením, jako je skořice a muškátový oříšek. Pečené jablečné lívance jsou skvélé podávat teplé, posypané cukrem nebo s javorovým sirupem. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální na snídani nebo jako sladká svačinka, která potěší celou rodinu. Zdravé jablečné přísady dodávají lívancům nejen vynikající chuť, ale i nutriční hodnotu.