Lívance z pečených jablek

Lívance z pečených jablek
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 8

Jablko, které jsme zbavili jadřince, nakrájíme i se slupkou na malé kostky a asi deset minut je restujeme na másle. Po mírném vychladnutí je přesuneme do misky, přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 jablko
1 PL másla
150 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
1 KL skořice
1 PL hnědého cukru
---------
Na polití
1 PL medu
1 KL másla
1 KL rumu
hrst ořechů

Postup vaření podle receptu

Jablko bez jadřince nakrájíme i se slupkou na malé kousky a asi 10 minut je opékáme na másle. Po trochu vychladnutí je přesuneme do misky, přidáme mléko, vejce a další suché ingredience. Vše promixujeme ponorným mixérem.

Na pánvi potřené máslem upečeme lívance z obou stran. V malém hrnci zahřejeme med s lžičkou másla a rumem. Tuto směs nalijeme na lívance na talíři a posypeme ořechy. Můžeme také přidat zakysanou smetanu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance z pečených jablek

Lívance z pečených jablek jsou lahodným dezertem, který kombinuje chuť šťavnatých jablek a jemného těsta. Tento pokrm se tradičně připravuje z nastrouhaných jablek, která se smíchají s moukou, vejci a kořením, jako je skořice a muškátový oříšek. Pečené jablečné lívance jsou skvélé podávat teplé, posypané cukrem nebo s javorovým sirupem. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální na snídani nebo jako sladká svačinka, která potěší celou rodinu. Zdravé jablečné přísady dodávají lívancům nejen vynikající chuť, ale i nutriční hodnotu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: vaření, oběd, běžný den, snadný, pro začátečníky, pro děti, do 50 korun, letní recepty, smažení, podzimní, jablka, sladká jídla, lívance, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lívance z pečených jablek.

Přidat komentář