Vafle z litého těsta

Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Poté smícháme žloutky s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem, zakysanou smetanou a mírně zchlazeným rozpuštěným máslem.
Ingredience aneb co potřebujete
2 vejce
1 špetka soli do sněhu
40 g moučkového cukru
0,5 vanilkového cukru
100 g zakysané smetany
55 g másla
100 g hladké mouky
0,45 lžičky prášku do pečiva (3/4 lžičky)
olej na potření plotýnek vaflovače
Postup vaření podle receptu
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevné konzistence.
V míse smícháme žloutky, práškový cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a rozpuštěné, ale vlažné máslo. Použila jsem ruční šlehač. Poté postupně přidáváme a jemně zapracováváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh, který vmícháme opatrně.
Nejprve zapneme vaflovač a necháme ho vyhřát na požadovanou teplotu. Poté pomocí silikonového štětce jemně potřeme plotýnky olejem. Na celé ploše nalijeme tenkou vrstvu těsta a upečeme vafle. Hotové vafle následně přemístíme na mřížku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vafle z litého těsta
Vafle z litého těsta jsou oblíbenou delikatesou, která potěší nejen milovníky sladkého. Tento lahodný pokrm se připravuje z jednoduchých ingrediencí, jako jsou mouka, mléko, vejce a cukr, které se smíchají a nechají odpočinout. Poté se těsto tradičně peče ve vaflovači, což vytváří charakteristické hranaté vzory. Vafle lze podávat s různými náplněmi a polevami, jako je šlehačka, ovoce či čokoládová omáčka, a jsou ideální jak na snídani, tak i na dezert nebo svačinu. Jejich nadýchaná textura a chutná vůně vás okamžitě okouzlí.