Žemlovka

Žemlovka
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké kousky. Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme jablka a osladíme podle potřeby. Máslo...

Ingredience aneb co potřebujete

4 jablka
100 g másla
1 menší vánočka
250 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
2 vejce
5 lžic cukru
mletá skořice

Postup vaření podle receptu

Vánočku si nakrájíme na plátky a jablka nejprve oloupeme a potom na tenké plátky nakrájíme.

Tvaroh smícháme se smetanou a jablky a osladíme dle potřeby. Rozpustíme máslo.

Mísu potřeme máslem, na dno položíme vánočku, kterou pokapeme třetinou másla. Poté na ni naneseme tvarohovou směs a jablka a posypeme skořicí.

Vrstvíme třikrát, přičemž poslední vrstva je vánočka. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Na dno trouby umístíme pekáč s vodou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Žemlovka

Žemlovka je tradiční český dezert, který se připravuje z rohlíků, jablek a tvarohu. Tento lahodný pokrm je oblíbený zejména v chladnějších měsících, kdy zahřeje a potěší chuťové pohárky. Žemlovka se obvykle peče do zlatova a často se podává posypaná cukrem a skořicí. Může být také ozdobena vanilkovou omáčkou nebo zakysanou smetanou. Je to skvělá volba pro využití zbylého pečiva a dodává mu nový rozměr chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: oběd, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení, podzimní, sladká jídla, žemlovky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Žemlovka.

Přidat komentář