Srdíčka z lineckého těsta

Na vál si připravíme všechny suroviny. Nakrájený tuk na plátky jednotlivě zpracujeme s moukou. Pak dohromady prohněteme zbytek surovin a vypracujeme do hladkého nelepivého těsta, které zabalené vložíme na 1hodinu do lednice.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g máslo (tuk)
1 balíček vanilkový cukr
1/4 balíčku prášek do pečiva
1 ks vejce
100 g cukr krupice na pečení
300 g hladká mouka
1 ks citron
na ozdobu cukr moučka
na potření 1 sklenice linecká (rybízová) marmeláda
podle potřeby hladká mouka na podsypání
Postup vaření podle receptu
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Vál si pomoučíme a vyválíme na něm asi tak 3mm plát z našeho odpočatého těsta. Pak z něj vyřezáváme pomocí formiček, námi požadované tvary. Ty pak nožem přenášíme na vymazaný plech.
Vkládáme do trouby a pečeme do růžova, ne víc jak 10minut. Po vyjmutí sundáváme vychladnout.
Vlažná srdíčka(a jiné tvary) spojujeme marmeládou. Před tím než podáváme, posypeme moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Srdíčka z lineckého těsta
Srdíčka z lineckého těsta jsou oblíbenou sladkostí, která potěší nejen oči, ale i chuťové pohárky. Tato lahodná cukrovinka se vyrábí z jemného lineckého těsta, které je známé svou křehkostí a vanilkovou vůní. Těsto se vykrajuje do tvaru srdíček a často se plní sladkým ovocným džemem nebo čokoládovou náplní. Po upečení se často posypávají moučkovým cukrem, což jim dodává na atraktivitě. Srdíčka jsou skvělou pochoutkou na oslavy, romantické večeře nebo jen tak k čaji či kávičce.