Srdíčka z lineckého těsta

Srdíčka z lineckého těsta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na vál si připravíme všechny suroviny. Nakrájený tuk na plátky jednotlivě zpracujeme s moukou. Pak dohromady prohněteme zbytek surovin a vypracujeme do hladkého nelepivého těsta, které zabalené vložíme na 1hodinu do lednice.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g máslo (tuk)
1 balíček vanilkový cukr
1/4 balíčku prášek do pečiva
1 ks vejce
100 g cukr krupice na pečení
300 g hladká mouka
1 ks citron
na ozdobu cukr moučka
na potření 1 sklenice linecká (rybízová) marmeláda
podle potřeby hladká mouka na podsypání

Postup vaření podle receptu

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Vál si pomoučíme a vyválíme na něm asi tak 3mm plát z našeho odpočatého těsta. Pak z něj vyřezáváme pomocí formiček, námi požadované tvary. Ty pak nožem přenášíme na vymazaný plech.

Vkládáme do trouby a pečeme do růžova, ne víc jak 10minut. Po vyjmutí sundáváme vychladnout.

Vlažná srdíčka(a jiné tvary) spojujeme marmeládou. Před tím než podáváme, posypeme moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Srdíčka z lineckého těsta

Srdíčka z lineckého těsta jsou oblíbenou sladkostí, která potěší nejen oči, ale i chuťové pohárky. Tato lahodná cukrovinka se vyrábí z jemného lineckého těsta, které je známé svou křehkostí a vanilkovou vůní. Těsto se vykrajuje do tvaru srdíček a často se plní sladkým ovocným džemem nebo čokoládovou náplní. Po upečení se často posypávají moučkovým cukrem, což jim dodává na atraktivitě. Srdíčka jsou skvělou pochoutkou na oslavy, romantické večeře nebo jen tak k čaji či kávičce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Srdíčka z lineckého těsta.

Přidat komentář