Kadaňské rohlíčky

Vánoční cukroví.
Ingredience aneb co potřebujete
čokoláda
krém 1 ks vanilkový cukr
250 ml mléko
2 lžíce maizena
250 g Zlatá Haná
těsto 100 g polohrubá mouka
300 g mleté vlašské ořechy
300 g cukr moučka
2 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Ze všech surovin na těsto vypracujeme bochník těsta. V případě, že by těsto bylo moc tuhé, tak si vmícháme trošku tuku. Těsto dáme asi tak na 30minut odležet. Poté rozválíme asi tak na půl centimetru a vykrajujeme tvar rohlíčků, kraje nesmějí být do špičky, aby se nám nepřipalovali, takže do kulata.
Vkládáme na plechu do trouby na 150°C a pečeme 20minut.
Po upečení dáme rohlíčky vychladnout a pak je zdobíme krémem, nejlépe sáčkem s nějakou ozdobnou špičkou a pro rychlejší ztuhnutí vkládáme do mrazáku. Po vyndání je namáčíme v čokoládě.
Na krém použijeme maizenu a mléko, z kterých uvaříme hustší kaši, kterou pak necháme zchladnout. Mezitím smícháme tuk s vanilkovým cukrem s kterými postupně zašleháváme naší kaši a doslazujeme cukrem. Můžeme smíchat i s kakaem nebo nějakou marmeládou, podle naší chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kadaňské rohlíčky
Kadaňské rohlíčky jsou tradiční české pečivo, které pochází z města Kadaň. Tyto lahodné rohlíčky se vyrábějí z jemného těsta, do kterého se často přidává čokoláda, ořechy nebo mák. Jsou oblíbené pro svou křehkost a příchuť, která potěší každého milovníka sladkého pečiva. Kadaňské rohlíčky se nejčastěji podávají ke kávě nebo čaji a jsou skvělou volbou na slavnostní stůl. Jejich příprava je spojena s tradicemi a rodinnými recepty, které se předávají z generace na generaci.