Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Knedlíky z bramborového těsta mohou mít libovolnou náplň z pevnějšího ovoce, avšak pro mnoho lidí jsou tradičním doporučením švestky. Švestkové…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
1,6 kg brambor
2 vejce
450 g hrubé mouky
150 g hrubé krupice
sůl
Na plnění
1 kg švestek (podle potřeby)
K podávání
mletý mák
moučkový cukr
máslo
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme ve slupce, potom je oloupeme a necháme je vychladnout.
Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na jemno. Poté přidáme hrubou mouku, krupici, špetku soli a vejce, a z této směsi vytvoříme husté těsto.
Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na kusy. Z jednotlivých kousků uděláme ploché koláče a do nich zabalíme švestky.
Knedlíky se vaří v lehce osolené vodě po dobu 6 až 8 minut. Na talíři je posypeme mletým mákem, cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z bramborového těsta jsou tradičním českým pokrmem, který potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči. Tato sladká specialita se připravuje z jemného bramborového těsta, do něhož se vloží šťavnaté švestky, často posypané cukrem a skořicí. Knedlíky se vaří do měkka a podávají se s rozpuštěným máslem, tvarohem nebo mrvenkou. Jsou oblíbené nejen v létě, kdy je švestková sezóna, ale i po celý rok. Díky své jednoduchosti a lahodné chuti se staly neodmyslitelnou součástí české kuchyně.