Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

600 g jahod očistíme od stopek a nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme trochu vody (asi 1 dl), přidáme jahody, dužinu z lusku a 100 g lesních plodů a...

Ingredience aneb co potřebujete

750 g jahod
200 g borůvek (nebo ostužiny, maliny)
1 vanilkový lusk
150 ml pomerančové štávy
šťáva z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 limetky
med (podle chuti)
devonshirský krém (viz poznámka)

Postup vaření podle receptu

Jahody o hmotnosti 600 g zbavíme stopek a nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme přibližně 1 decilitr vody, přidáme jahody, dužinu z lusku a 100 g lesních plodů, poté přivedeme k varu. Po uvaření hrnec odstavíme z ohně a necháme směs vychladnout.

Do směsi přidáme citrusové šťávy a vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Podle potřeby osladíme medem a případně zředíme pomerančovou šťávou. Ozdobíme devonshirským krémem a přidáme zbylé plody. Servírujeme dobře vychlazené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho je osvěžující letní pokrm, který kombinuje sladké jahody s tradičními ingrediencemi gazpacha, jako jsou rajčata, okurky a cibule. Tato neobvyklá varianta klasického španělského polévkového jídla přináší jedinečnou harmonii chutí, která osvěží v horkých dnech. Podává se chladné a může být zdobeno čerstvými bylinkami nebo mátou. Díky své lehkosti a svěžesti je ideálním pokrmem pro pikniky nebo letní večere, přičemž skvěle doplňuje grilované pokrmy a saláty.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (39 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: svačina, vaření, sváteční / nedělní, běžný den, snadný, pro děti, do 30 minut, sladké, letní recepty, bezmasá jídla, ostatní, dětská oslava, vegetarianské, večírky a oslavy, sladká jídla, lesní ovoce, valentýn, citrusy, jahody, maliny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jahodové gazpacho.

Přidat komentář