Kuskusový nákyp s ovocem
Do mléka přidáme cukr, špetku soli, hřebíček a skořici, a přivedeme k varu. Kuskus vložíme do misky a zalijeme ho vařícím mlékem. Přikryjeme a necháme...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g kuskusu
350 ml mléka
1 malý kousek celé skořice
5 hřebíčků
3 lžíce cukru
špetka soli
2 vejce
250 ml šľehačkové smetany
drobné ovoce (použila jsem černé maliny)
Postup vaření podle receptu
Do mléka přidáme cukr, špetku soli, hřebíček a skořici a přivedeme k varu.
Kuskus vložíme do misky a přelijeme ho vařícím mlékem. Poté zakryjeme a necháme 10 minut odpočívat.
Žloutky krátce promícháme se smetanou a poté je vmícháme do kuskusu.
Na záver opatrne dodáme vyšľahané bielky.
Do vymazaného pekáčku vložíme polovinu kuskusu a na něj rovnoměrně rozložíme ovoce. Přikryjeme druhou polovinou kuskusu a pečeme na 170°C dozlatova.
Servírujeme s omáčkou nebo jogurtem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuskusový nákyp s ovocem
Kuskusový nákyp s ovocem je chutný a zdravý pokrm, ideální jako dezert nebo svačina. Tento nákyp se připravuje z jemného kuskusu, který se kombinuje s různými druhy ovoce, jako jsou jablka, hrušky nebo bobuloviny. Sladkost ovoce skvěle doplňuje jemnou chuť kuskusu a celé jídlo je pak pečeno do zlatova. Můžete přidat také med nebo skořici pro zvýraznění chuti. Kuskusový nákyp je výborný nejen na oslavy, ale i jako rychlý a výživný pokrm pro celou rodinu.

Tomáš Rohlena