Lívance

Lívance
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 5 minut
Porce: 1

Určitě znáte klasické kynuté lívance. Tento recept nevyžaduje použití tuku na smažení. Lívance připravované na sucho, které se někde nazývají "vdolky", jsou skvělé...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g hladké mouky
25 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
325 ml teplého mléka
Dále
povidla
tvaroh
smetana
cukr
skořice

Postup vaření podle receptu

V malé porci mléka smícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.

Do mouky nalijeme, přidáme sůl a dolijeme mléko. Necháme kynout po dobu 30 minut.

Na suché teflonové pánvi připravujeme. Servírujeme s marmeládou, tvarohem nebo smetanou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance

Lívance jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, které se často podávají jako sladká snídaně nebo dezert. Tyto malé, nadýchané palačinky se vyrábějí z jednoduchého těsta obsahujícího mouku, mléko, vejce a prášek do pečiva. Po osmažení na pánvi se obvykle servírují s různými přílohami, jako je marmeláda, med, smetana nebo ovoce. Lívance jsou vyhledávané nejen pro svou chuť, ale i pro svou snadnou a rychlou přípravu, což z nich činí ideální volbu pro rodinné snídaně či víkendové brunch.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (90 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro děti, slovenská, sladké, smažení, sladká jídla, kynutí

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lívance.

Přidat komentář