Lívance

Určitě znáte klasické kynuté lívance. Tento recept nevyžaduje použití tuku na smažení. Lívance připravované na sucho, které se někde nazývají "vdolky", jsou skvělé...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hladké mouky
25 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
325 ml teplého mléka
Dále
povidla
tvaroh
smetana
cukr
skořice
Postup vaření podle receptu
V malé porci mléka smícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.
Do mouky nalijeme, přidáme sůl a dolijeme mléko. Necháme kynout po dobu 30 minut.
Na suché teflonové pánvi připravujeme. Servírujeme s marmeládou, tvarohem nebo smetanou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance
Lívance jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, které se často podávají jako sladká snídaně nebo dezert. Tyto malé, nadýchané palačinky se vyrábějí z jednoduchého těsta obsahujícího mouku, mléko, vejce a prášek do pečiva. Po osmažení na pánvi se obvykle servírují s různými přílohami, jako je marmeláda, med, smetana nebo ovoce. Lívance jsou vyhledávané nejen pro svou chuť, ale i pro svou snadnou a rychlou přípravu, což z nich činí ideální volbu pro rodinné snídaně či víkendové brunch.