Marokánky

V hrnci s mlékem rozmícháme mouku, cukr a máslo. Postupně přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 5minut, dokud nám to nezhoustne.
Ingredience aneb co potřebujete
30 g hladká mouka
250 ml mléko
100 g sekané vlašské ořechy
80 g cukr moučka
20 g máslo
100 g sekané mandle
100 g rozinky
1 špetka sůl
100 g kandovaná pomerančová či citronova kůra. Nebo můžeme libovolně namíchat
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Hrnec sundáme z plotny a zamícháme do směsi zbylé přísady. Pořádně těstíčko promícháme a dáme vychladnout. Připravíme si vymaštěný plech, na ten lžičkou děláme malé hromádky.
Vkládáme do trouby a pečeme po dobu asi 20minut.
Vytvoříme si čokoládovou polevu z másla čokolády a mléka rozehřátých ve vodní lázni
Po vyndání marokánek z trouby necháme trochu vychladnout a poté je namáčíme v čokoládové polevě.
Pokládáme na stranu, aby se nám nepřilepili k povrchu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky
Marokánky jsou oblíbené cukrovinky, které pocházejí z české kuchyně. Tyto lahodné sušenky se vyznačují křehkým těstem, které je plněné směsí ořechů, sušeného ovoce a čokolády. Často se podávají jako sladký dezert nebo pochoutka ke kávě. Díky své bohaté chuti a křupavé textuře si našly místo na nejednom vánočním stole. Marokánky jsou také oblíbené pro svou snadnou přípravu a možnost variabilního dochucení dle osobních preferencí.