Marokánky

Marokánky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V hrnci s mlékem rozmícháme mouku, cukr a máslo. Postupně přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 5minut, dokud nám to nezhoustne.

Ingredience aneb co potřebujete

30 g hladká mouka
250 ml mléko
100 g sekané vlašské ořechy
80 g cukr moučka
20 g máslo
100 g sekané mandle
100 g rozinky
1 špetka sůl
100 g kandovaná pomerančová či citronova kůra. Nebo můžeme libovolně namíchat

Postup vaření podle receptu

Předehřejeme si troubu na 180°C.

Hrnec sundáme z plotny a zamícháme do směsi zbylé přísady. Pořádně těstíčko promícháme a dáme vychladnout. Připravíme si vymaštěný plech, na ten lžičkou děláme malé hromádky.

Vkládáme do trouby a pečeme po dobu asi 20minut.

Vytvoříme si čokoládovou polevu z másla čokolády a mléka rozehřátých ve vodní lázni

Po vyndání marokánek z trouby necháme trochu vychladnout a poté je namáčíme v čokoládové polevě.

Pokládáme na stranu, aby se nám nepřilepili k povrchu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky

Marokánky jsou oblíbené cukrovinky, které pocházejí z české kuchyně. Tyto lahodné sušenky se vyznačují křehkým těstem, které je plněné směsí ořechů, sušeného ovoce a čokolády. Často se podávají jako sladký dezert nebo pochoutka ke kávě. Díky své bohaté chuti a křupavé textuře si našly místo na nejednom vánočním stole. Marokánky jsou také oblíbené pro svou snadnou přípravu a možnost variabilního dochucení dle osobních preferencí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marokánky.

Přidat komentář