Ořechové rohlíčky se smetanou

České vánoční cukroví.
Ingredience aneb co potřebujete
150 g cukr moučka
180 g mleté ořechy
1/2 hrnečku smetana
450 g hladká mouka
250 g máslo
Postup vaření podle receptu
Vezmeme všechny suroviny na těsto, zaděláme jej a dáme na 2hodiny do lednice.
Z těsta pak odlupujeme kousky podle potřeby velké a tvarujeme z nich rohlíčky, které klademe na plech vytřený máslem jeden vedle druhého, aby se nám nedotýkali.
Vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu 8-10minut.
Necháme chvilku vychladnout a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Rohlíčky vydrží skladované v chladu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové rohlíčky se smetanou
Ořechové rohlíčky se smetanou jsou oblíbeným dezertem, který si získává srdce milovníků sladkostí. Těsto, obohacené jemně mletými ořechy, se peče do zlatova a poté se plní sametovou smetanovou náplní. Tyto rohlíčky jsou často posypané moučkovým cukrem, což jim dodává lahodnou sladkou tečku. Perfektně se hodí k šálku kávy nebo čaje, ať už na sváteční tabuli, nebo jako každodenní mlsání. Ořechové rohlíčky jsou nejen chutné, ale také příjemně voní a vytvářejí hřejivou atmosféru domova.