Ořechové rohlíčky se smetanou

Ořechové rohlíčky se smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

České vánoční cukroví.

Ingredience aneb co potřebujete

150 g cukr moučka
180 g mleté ořechy
1/2 hrnečku smetana
450 g hladká mouka
250 g máslo

Postup vaření podle receptu

Vezmeme všechny suroviny na těsto, zaděláme jej a dáme na 2hodiny do lednice.

Z těsta pak odlupujeme kousky podle potřeby velké a tvarujeme z nich rohlíčky, které klademe na plech vytřený máslem jeden vedle druhého, aby se nám nedotýkali.

Vkládáme do předehřáté trouby na  180 °C a pečeme po dobu 8-10minut.

Necháme chvilku vychladnout a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Rohlíčky vydrží skladované v chladu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové rohlíčky se smetanou

Ořechové rohlíčky se smetanou jsou oblíbeným dezertem, který si získává srdce milovníků sladkostí. Těsto, obohacené jemně mletými ořechy, se peče do zlatova a poté se plní sametovou smetanovou náplní. Tyto rohlíčky jsou často posypané moučkovým cukrem, což jim dodává lahodnou sladkou tečku. Perfektně se hodí k šálku kávy nebo čaje, ať už na sváteční tabuli, nebo jako každodenní mlsání. Ořechové rohlíčky jsou nejen chutné, ale také příjemně voní a vytvářejí hřejivou atmosféru domova.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Velikonoce, Dobroty, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ořechové rohlíčky se smetanou.

Přidat komentář