Lívance z kynutého těsta

Do většího hrnce nalejeme mléko, které krátce zahřejeme, aby jsme ho pak mohli trochu odebrat do hrníčku. V něm pak k mléku přidáme droždí a trošku cukru a vytvoříme kvásek.
Ingredience aneb co potřebujete
na potření marmeláda
podle potřeby ovoce
šlehačka
tuk na smažení
tvaroh
těsto 1 l mléko
2 ks vejce
700 g polohrubá mouka
1/2 kostky droždí
1 g sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce cukr
Postup vaření podle receptu
K mléku v hrnci přidáme vejce máslo, cukr a špetku soli. Vše metličkou vyšleháme. Postupně pak vmícháváme mouku, po ní kvásek a metličkou vymícháme. To děláme tak dlouho, dokud těsto není hladké. Takto vymíchané těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, dokud těsta nebude jednou tolik.
Vymažeme pánev kouskem tuku a lívance jeden po druhém upečeme.
Hotové lívance mažeme marmeládou. Můžeme je ozdobit šlehačkou a kousky ovoce
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance z kynutého těsta
Lívance z kynutého těsta jsou oblíbeným pokrmem české a slovenské kuchyně. Tato pochoutka se vyrábí z lehkého kynutého těsta, které se nechá vykynout, aby bylo nadýchané a jemné. Lívance se obvykle smaží na pánvi dozlatova a podávají se s různými přílohami, jako je jam, tvaroh nebo čerstvé ovoce. Jsou skvělou volbou na snídani nebo jako dezert a potěší jak dospělé, tak děti. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což z nich činí oblíbené jídlo v mnoha domácnostech.