Těsto na vafle

Těsto na vafle se dá koupit v obchodě. Ale těsto na vafle se dá také jednoduše udělat doma. Vaflové těsto totiž není nic tak složitého, aby ho nezvládl/a začínající kuchařka či kuchař. My vám zde přinášíme špičkový a ozkoušený recept na těsto na vafle, kterým si skokově vylepšíte svoji domácí reputaci. Přidané rozpuštěné máslo vafle popostrčí zase o kousek výš v pomyslném gastronomickém žebříčku.
Těsto na vafle ale lze udělat i ve slané variantě, a to pouhými několika málo kuchařskými tahy. Vynechejte v receptu cukr a těsto na vafle více osolte. Přidat potom můžete něco zelených bylinek – petržel, bazalku a tak podobně. Slané vaflové těsto podávejte s taveným sýrem nebo nějakou jinou vaší oblíbenou pomazánkou. Recept na těsto na vafle najdete o kousek níž. Uvidíte, bude vám zaručeně chutnat.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
75 g moučkového cukru
špetka soli
1 balení prášku do pečiva (kypřícího prášku)
500 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
Postup vaření podle receptu
Nejprve v menším hrnečku nechte rozpustit máslo. Ve velké míse potom smíchejte všechny sypké suroviny, kterými jsou mouka, cukr, sůl a kypřící prášek. Do nich nalijte rozpuštěné máslo, mléko a celá vejce (bez skořápky:). Pomalu vyšlehejte těsto na vafle.
Vaflovač musí být samozřejmě rozehřátý a díky použitému máslu do něj nemusíte dávat žádné další promazávadlo proti připálení. Rovnou do něj lijte těsto a pečte podle jeho výkonu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těsto na vafle
Těsto na vafle je základní složkou pro vytvoření lahodných a křupavých vaflí. Příprava těsta je jednoduchá: smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo, a směs dobře promíchejte. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek. Pro extra chuť můžete přidat vanilkový extrakt či skořici. Nalijte těsto do předem vyhřátého vaflovače a pečte do zlatova. Upečené vafle podávejte s javorovým sirupem, ovocem nebo šlehačkou pro dokonalý zážitek.