Cuketové tvarohové knedlíčky

Tyto lehké knedlíčky si můžete udělat na oběd nebo jako menší dezert. Můžete je ochutit podle vlastního uvážení, ale skvěle chutnají s medem a opraženými...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g loupané nastrouhané cukety
125 g měkkého tvarohu
50 g změklého másla
1 vejce
150 g hrubé mouky
50 g moučkového cukru
sůl (k osolení vody při vaření)
Na hotové
máslo na pokapání
tekutý med
sekané vlašské ořechy
Postup vaření podle receptu
Cuketu oloupeme, nastrouháme na jemno a trochu ji vymačkáme, přičemž šťávu si necháme. K cuketě přimícháme tvaroh a vejce. Máslo, které jsme nechali změknout, utřeme se cukrem a také ho přidáme k cuketě. Na závěr směs zahustíme moukou.
Pokud je to potřeba, postupně přidáme vymačkanou šťávu z cukety. Z těsta utvoříme malé kuličky velikosti pingpongových míčků. Vhazujeme je do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, vaříme je ještě zhruba 3 minuty.
Nejdříve vložíme jeden knedlík na zkoušku, a pokud se nerozpadne, můžeme pokračovat. Pokud bude třeba, přidáme trochu mouky.
Na talířích tyto lehké knedlíčky zalijeme máslem, medem a posypeme nasekanými ořechy, které lze předtím mírně opražit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové tvarohové knedlíčky
Cuketové tvarohové knedlíčky jsou lahodným pokrmem, který spojuje výživnou cuketu a jemný tvaroh. Tyto knedlíčky se vyznačují snadnou přípravou a jsou ideální jako hlavní jídlo nebo příloha. Cuketa dodává pokrmu svěžest, zatímco tvaroh zajišťuje krémovou konzistenci. Aby byly knedlíčky dokonalé, lze je podávat s rozpuštěným máslem, bylinkami nebo zakysanou smetanou. Jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro vysoký obsah živin, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravou stravu.