Lívance

Určitě znáte tradiční kynuté lívance. V tomto receptu se však vyhnete smažení na oleji. Lívance připravené na sucho, nazývané také "vdolky", jsou skvělé...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hladké mouky
25 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
325 ml teplého mléka
Dále
povidla
tvaroh
smetana
cukr
skořice
Postup vaření podle receptu
V malém množství mléka smícháme droždí s cukrem a necháme kvásek vykynout.
Do mouky přimícháme sůl a poté přilijeme mléko. Necháme to kynout po dobu 30 minut.
Smažíme na nepřilnavé pánvi bez oleje. Servírujeme s marmeládou, tvarohem nebo smetanou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance
Lívance jsou oblíbené české palačinky, které se vyznačují svou měkkou a nadýchanou strukturou. Obvykle se připravují z mouky, mléka, vajec a prášku do pečiva. Lívance se často servírují s různými přílohami, jako jsou jahodový džem, tvaroh, nebo šlehačka. Tato lahodná pochoutka je perfektní snídaní nebo dezertem, a díky své jednoduchosti si je může připravit téměř každý. Lívance jsou nejen chutné, ale také skvělým způsobem, jak využít zbylé ingredience a potěšit rodinu nebo přátele.