Lívance

Lívance
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 5 minut
Porce: 1

Určitě znáte tradiční kynuté lívance. V tomto receptu se však vyhnete smažení na oleji. Lívance připravené na sucho, nazývané také "vdolky", jsou skvělé...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g hladké mouky
25 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
325 ml teplého mléka
Dále
povidla
tvaroh
smetana
cukr
skořice

Postup vaření podle receptu

V malém množství mléka smícháme droždí s cukrem a necháme kvásek vykynout.

Do mouky přimícháme sůl a poté přilijeme mléko. Necháme to kynout po dobu 30 minut.

Smažíme na nepřilnavé pánvi bez oleje. Servírujeme s marmeládou, tvarohem nebo smetanou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Lívance

Lívance jsou oblíbené české palačinky, které se vyznačují svou měkkou a nadýchanou strukturou. Obvykle se připravují z mouky, mléka, vajec a prášku do pečiva. Lívance se často servírují s různými přílohami, jako jsou jahodový džem, tvaroh, nebo šlehačka. Tato lahodná pochoutka je perfektní snídaní nebo dezertem, a díky své jednoduchosti si je může připravit téměř každý. Lívance jsou nejen chutné, ale také skvělým způsobem, jak využít zbylé ingredience a potěšit rodinu nebo přátele.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (90 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro děti, slovenská, sladké, smažení, sladká jídla, kynutí

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lívance.

Přidat komentář