Indiánky

Indiánky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do mísy si dáme bílky, cukr a marmeládu. K tomu přilijeme stranou smíchanou kyselinu citronovou s barvivem  v trošce vody. Vše řádně vyšleháme do sněhu.

Ingredience aneb co potřebujete

3 lžíce pikantní marmeláda
1/2 hrnku cukr krystal
3 ks bílek
1 balíček velké dětské piškoty
1/4 lžičky kyselina citronová
27 g cukr krystal
voda
1/2 lžičky potravinářské barvivo
poleva 50 g ztužený tuk
100 g čokoláda na vaření

Postup vaření podle receptu

Vedle si do menšího hrnce nasypeme cukr a zalijeme vodou, aby byla jen těsně nad cukrem a svaříme. Když se nám směs pěkně táhne, zašleháváme postupně do sněhu.

Sníh pak stříkáme na piškoty buď koupené nebo doma upečené. Hotové dáváme vychladnout, aby nám ztuhly. Poté namáčíme v čokoládě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Indiánky

Indiánky jsou oblíbené české cukrovinky, které se vyrábějí ze dvou křupavých piškotů spojených sladkým krémem. Tento dezert je často čokoládově polevený, což mu dodává na chuti a atraktivnosti. Indiánky jsou známé svou lahodnou kombinací chutí a textur, což je činí ideálními k čaji nebo kávě. Jsou populární nejen mezi dětmi, ale i dospělými, kteří si na nich rádi pochutnávají. Tento výrobek je typickým příkladem české cukrářské tradice, která slaví jednoduchost a poctivé suroviny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Dezerty, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Indiánky.

Přidat komentář