Indiánky

Do mísy si dáme bílky, cukr a marmeládu. K tomu přilijeme stranou smíchanou kyselinu citronovou s barvivem v trošce vody. Vše řádně vyšleháme do sněhu.
Ingredience aneb co potřebujete
3 lžíce pikantní marmeláda
1/2 hrnku cukr krystal
3 ks bílek
1 balíček velké dětské piškoty
1/4 lžičky kyselina citronová
27 g cukr krystal
voda
1/2 lžičky potravinářské barvivo
poleva 50 g ztužený tuk
100 g čokoláda na vaření
Postup vaření podle receptu
Vedle si do menšího hrnce nasypeme cukr a zalijeme vodou, aby byla jen těsně nad cukrem a svaříme. Když se nám směs pěkně táhne, zašleháváme postupně do sněhu.
Sníh pak stříkáme na piškoty buď koupené nebo doma upečené. Hotové dáváme vychladnout, aby nám ztuhly. Poté namáčíme v čokoládě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Indiánky
Indiánky jsou oblíbené české cukrovinky, které se vyrábějí ze dvou křupavých piškotů spojených sladkým krémem. Tento dezert je často čokoládově polevený, což mu dodává na chuti a atraktivnosti. Indiánky jsou známé svou lahodnou kombinací chutí a textur, což je činí ideálními k čaji nebo kávě. Jsou populární nejen mezi dětmi, ale i dospělými, kteří si na nich rádi pochutnávají. Tento výrobek je typickým příkladem české cukrářské tradice, která slaví jednoduchost a poctivé suroviny.