Linecké těsto na vánoce

Prosejeme si hladkou mouku, ke které přidáme vanilkový a moučkový cukr, žloutky s citronovou šťávou a tuk.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto
citronová šťáva
70 g cukr moučka
210 g hladká mouka
2 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
140 g máslo
Postup vaření podle receptu
Takto připravené suroviny si vypracujeme do vláčného těsta.
Z těsta si vytvoříme bochánek, zabalíme jej do igelitu a dáme do lednice na den odležet.
Z těsta si pak vykrajujeme tvary podle libosti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Linecké těsto na vánoce
Linecké těsto je tradičním vánočním pokrmem, který nadchne svou chutí a vůní. Příprava tohoto těsta zahrnuje máslo, mouku, cukr a vejce, což vytváří jemnou a křehkou konzistenci. Často se používá na pečení oblíbených lineckých koláčků, které jsou typicky plněny marmeládou a dekorovány cukrovým posypem. Tyto sladkosti se staly symbolem Vánoc a často je zdobíme na štědrovečerní stůl. Linecké těsto tak nese nejen lahodnou chuť, ale i tradici rodinných svátků.