Linecké těsto na vánoce

Linecké těsto na vánoce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Prosejeme si hladkou mouku, ke které přidáme vanilkový a moučkový cukr, žloutky s citronovou šťávou a tuk.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto
citronová šťáva
70 g cukr moučka
210 g hladká mouka
2 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
140 g máslo

Postup vaření podle receptu

Takto připravené suroviny si vypracujeme do vláčného těsta.

Z těsta si vytvoříme bochánek, zabalíme jej do igelitu a dáme do lednice na den odležet.

Z těsta si pak vykrajujeme tvary podle libosti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Linecké těsto na vánoce

Linecké těsto je tradičním vánočním pokrmem, který nadchne svou chutí a vůní. Příprava tohoto těsta zahrnuje máslo, mouku, cukr a vejce, což vytváří jemnou a křehkou konzistenci. Často se používá na pečení oblíbených lineckých koláčků, které jsou typicky plněny marmeládou a dekorovány cukrovým posypem. Tyto sladkosti se staly symbolem Vánoc a často je zdobíme na štědrovečerní stůl. Linecké těsto tak nese nejen lahodnou chuť, ale i tradici rodinných svátků.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: cukroví, vegetariánský recept, rakouská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Linecké těsto na vánoce.

Přidat komentář