Bramborové šišky

Bramborové šišky
Doba přípravy: 26 minut
Doba vaření: 4 minut
Porce: 4

Bramborové těsto tvarované do válců, obalené mákem a cukrem, se nazývá šišky s mákem. Připravovala vám je někdy babička nebo maminka? Naše receptura je...

Ingredience aneb co potřebujete

800 g vařených brambor
10 g soli
2 vejce
350 g hrubé mouky
mák
cukr
rozpuštěné máslo

Postup vaření podle receptu

Uvařené studené brambory nastrouháme a přidáme mouku, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, ze kterého vyválíme dlouhé pruty, jež následně nakrájíme na krátké silné kousky a vytvarujeme je do šišek.

Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté scedíme a necháme okapat.

Posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem v prášku a zalijeme rozpuštěným máslem. Lze také použít strouhaný perník nebo osmaženou sladkou strouhanku jako posyp.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové šišky

Bramborové šišky jsou tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků domácí kuchyně. Jsou připravovány z vařených brambor, které se smíchají s moukou a vyformují do malé šišky. Tyto šišky se často podávají s omáčkami nebo smaženou cibulkou a mohou být doplněny různými náplněmi, jako jsou uzeniny nebo tvaroh. Bramborové šišky jsou oblíbené pro svou jemnou chuť a variabilitu, snadno se přizpůsobí různým příležitostem a jsou výborným pokrmem pro rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (105 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, večeře, levné, česká, snadný, pro děti, do 30 minut, do 50 korun, sladké, zimní recepty, sladká jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové šišky.

Přidat komentář