Bramborové šišky

Bramborové těsto tvarované do válců, obalené mákem a cukrem, se nazývá šišky s mákem. Připravovala vám je někdy babička nebo maminka? Naše receptura je...
Ingredience aneb co potřebujete
800 g vařených brambor
10 g soli
2 vejce
350 g hrubé mouky
mák
cukr
rozpuštěné máslo
Postup vaření podle receptu
Uvařené studené brambory nastrouháme a přidáme mouku, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, ze kterého vyválíme dlouhé pruty, jež následně nakrájíme na krátké silné kousky a vytvarujeme je do šišek.
Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Poté scedíme a necháme okapat.
Posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem v prášku a zalijeme rozpuštěným máslem. Lze také použít strouhaný perník nebo osmaženou sladkou strouhanku jako posyp.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové šišky
Bramborové šišky jsou tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků domácí kuchyně. Jsou připravovány z vařených brambor, které se smíchají s moukou a vyformují do malé šišky. Tyto šišky se často podávají s omáčkami nebo smaženou cibulkou a mohou být doplněny různými náplněmi, jako jsou uzeniny nebo tvaroh. Bramborové šišky jsou oblíbené pro svou jemnou chuť a variabilitu, snadno se přizpůsobí různým příležitostem a jsou výborným pokrmem pro rodinné obědy.