Domácí perník

Domácí perník
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do větší mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku.

Ingredience aneb co potřebujete

1 hrnek mléka
2 ks vejce
1 hrnek polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
1 hrnek hladké mouky
1/2 sklenice marmelády
1 hrnek cukru
1 balíček prášku do perníku
podle potřeby mouky na vysypání
máslo na vymazání

Postup vaření podle receptu

Jakmile je vše dobře promíchané, přidáme vejce, mléko, olej a marmeládu.

Po řádném promíchání si připravíme plech, vymažeme máslem, vysypeme moukou a těsto na něj vylijeme. Do předehřáté trouby perník vložíme asi na 30 minut. Pečeme na 200 °C.

Poté co se perník upeče, můžete ho potřít nějakou polevou, např. čokoládovou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí perník

Domácí perník je tradičním českým dezertem, který se vyznačuje svou měkkou a chutnou strukturou. Obvykle se připravuje z medu, koření a celozrnné mouky, což mu dodává charakteristickou chuť. Na povrchu je často polítý čokoládou nebo posypaný cukrem. Tento lahodný dezert je ideální pro podzimní a zimní období a často se podává při rodinných oslavách a svátcích. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého milovníka sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Velikonoce, Těsta, Dobroty, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí perník.

Přidat komentář