Domácí perník

Do větší mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek mléka
2 ks vejce
1 hrnek polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
1 hrnek hladké mouky
1/2 sklenice marmelády
1 hrnek cukru
1 balíček prášku do perníku
podle potřeby mouky na vysypání
máslo na vymazání
Postup vaření podle receptu
Jakmile je vše dobře promíchané, přidáme vejce, mléko, olej a marmeládu.
Po řádném promíchání si připravíme plech, vymažeme máslem, vysypeme moukou a těsto na něj vylijeme. Do předehřáté trouby perník vložíme asi na 30 minut. Pečeme na 200 °C.
Poté co se perník upeče, můžete ho potřít nějakou polevou, např. čokoládovou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí perník
Domácí perník je tradičním českým dezertem, který se vyznačuje svou měkkou a chutnou strukturou. Obvykle se připravuje z medu, koření a celozrnné mouky, což mu dodává charakteristickou chuť. Na povrchu je často polítý čokoládou nebo posypaný cukrem. Tento lahodný dezert je ideální pro podzimní a zimní období a často se podává při rodinných oslavách a svátcích. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého milovníka sladkostí.