Kukuřičný puding

Tři čtvrtě litru mléka zahřejeme až k varu společně se skořicí, vanilkou a citronovou kůrou. V dalším množství mléka vyšleháme cukr, mouku a žloutky, které pak vmícháme do vařící směsi.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l mléka
300 g cukru
125 g kukuřičné mouky
2 žloutky
25 g másla
vanilkový lusk
celá skořice
citronová kůra
Postup vaření podle receptu
Tři čtvrtě litru mléka zahřejeme až k varu společně se skořicí, vanilkou a citronovou kůrou.
V původním mléce rozpustíme cukr, mouku a žloutky a smícháme s vařícím mlékem.
Mícháme, dokud krém nezhoustne.
Poté sundáme z ohně a vmícháme máslo.
Všechnu směs nalejeme do formy, kterou jsme předtím potřeli máslem, a necháme ji vychladnout, aby ztuhla.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřičný puding
Kukuřičný puding je lahodný a krémový dezert, který pochází z USA. Vyrábí se z kukuřičného škrobu, mléka, cukru a vajec, které se smíchají a zahřejí do zhoustnutí. Tento dezert je oblíbený pro svou jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Může se podávat teplý nebo studený, často s ovocem nebo šlehačkou. Kukuřičný puding je skvělou volbou pro rodinné oslavy či jako rychlý dezert po večeři. Je to tradiční pokrm, který si získal srdce mnoha gurmánů.