Kukuřičný puding

Kukuřičný puding
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tři čtvrtě litru mléka zahřejeme až k varu společně se skořicí, vanilkou a citronovou kůrou. V dalším množství mléka vyšleháme cukr, mouku a žloutky, které pak vmícháme do vařící směsi.

Ingredience aneb co potřebujete

1 l mléka
300 g cukru
125 g kukuřičné mouky
2 žloutky
25 g másla
vanilkový lusk
celá skořice
citronová kůra

Postup vaření podle receptu

Tři čtvrtě litru mléka zahřejeme až k varu společně se skořicí, vanilkou a citronovou kůrou.

V původním mléce rozpustíme cukr, mouku a žloutky a smícháme s vařícím mlékem.

Mícháme, dokud krém nezhoustne.

Poté sundáme z ohně a vmícháme máslo.

Všechnu směs nalejeme do formy, kterou jsme předtím potřeli máslem, a necháme ji vychladnout, aby ztuhla.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřičný puding

Kukuřičný puding je lahodný a krémový dezert, který pochází z USA. Vyrábí se z kukuřičného škrobu, mléka, cukru a vajec, které se smíchají a zahřejí do zhoustnutí. Tento dezert je oblíbený pro svou jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Může se podávat teplý nebo studený, často s ovocem nebo šlehačkou. Kukuřičný puding je skvělou volbou pro rodinné oslavy či jako rychlý dezert po večeři. Je to tradiční pokrm, který si získal srdce mnoha gurmánů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti
Štítky: vaření, snadné, běžný den, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, bezmasá jídla, vegetarianské, sladká jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kukuřičný puding.

Přidat komentář