Šodó

Klasický krém na polévání moučníků, buchtiček a rýžových pokrmů.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g cukr moučka
1 ks citron
250 ml víno marsala
5 ks žloutek
Postup vaření podle receptu
Z omytého citronu ostrouháme kůru. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky pak vymícháváme s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud krém nezbělí a není nadýchaný. K tomu přimícháváme kůru a víno.
Mísu pak vložíme do hrnce s horkou vodou a pokračovat budeme na této vodní lázni. Pokračujeme v míchání až do zhoustnutí krému. Chvíli necháváme projít varem do doby než má šodó tu správnou konzistenci.
Takto můžeme ihned použít na zalití našich pokrmů. Můžeme také přidat trošku rumu.
Samotné buchtičky najdete na Recept na kynuté buchtičky se šodó.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šodó
Šodó je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou jednoduchostí a poctivými ingrediencemi. Tento pokrm se skládá z brambor, kysaného zelí a klobásy, které se vaří dohromady a dochucují bylinkami. Šodó je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a dodá energii. Jídlo se často podává s kouskem čerstvého chleba. Je to skvělá volba pro ty, kdo hledají sytý a chutný pokrm, který navíc připomíná tradiční českou kuchyni.