Šodó

Šodó
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasický krém na polévání moučníků, buchtiček a rýžových pokrmů.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g cukr moučka
1 ks citron
250 ml víno marsala
5 ks žloutek

Postup vaření podle receptu

Z omytého citronu ostrouháme kůru. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky pak vymícháváme s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud krém nezbělí a není nadýchaný. K tomu přimícháváme kůru a víno.

Mísu pak vložíme do hrnce s horkou vodou a pokračovat budeme na této vodní lázni. Pokračujeme v míchání až do zhoustnutí krému. Chvíli necháváme projít varem do doby než má šodó tu správnou konzistenci.

Takto můžeme ihned použít na zalití našich pokrmů. Můžeme také přidat trošku rumu.

Samotné buchtičky najdete na Recept na kynuté buchtičky se šodó.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šodó

Šodó je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou jednoduchostí a poctivými ingrediencemi. Tento pokrm se skládá z brambor, kysaného zelí a klobásy, které se vaří dohromady a dochucují bylinkami. Šodó je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a dodá energii. Jídlo se často podává s kouskem čerstvého chleba. Je to skvělá volba pro ty, kdo hledají sytý a chutný pokrm, který navíc připomíná tradiční českou kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty, Dobroty, Poleva
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šodó.

Přidat komentář