Jednoduchý čokoládový dort

Ať už pečete dorty pravidelně, nebo je to pro vás poprvé, tento recept vás určitě potěší. Je jednoduchý a podle návodu ho snadno zvládnete. Díky přidanému…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
380 g hladké mouky
160 g másla
315 ml vody
400 g cukru
40 g kakaa
1 vrchovatá lžička sody
3 vejce (nebo 2 velké)
160 ml kefíru (nebo podmáslí)
1 vanilkový cukr
Krém
750 ml smetany ke šlehání
700 g hořké čokolády
Na potření
marmeláda (nemusí být)
nasekané ořechy
Postup vaření podle receptu
Ve vodní lázni zahřejeme smetanu až k varu. Poté do ní vsypeme nalámanou čokoládu a sundáme z tepla.
Důkladně vše smoothne promícháme a necháme v lednici chladit alespoň několik hodin. Krém se postupně změní jak v konzistenci, tak v chuti. Před použitím ho ještě chvíli prošleháme.
Do menšího hrnce nalijeme vodu, přidáme kakao a máslo. Vše dobře promícháme, máslo necháme rozpustit, čímž získáme kakaovou směs.
Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a sodu a vše důkladně zamícháme. Následně přilijeme zahřátou kakaovou směs a vše znovu promícháme pomocí šlehače. Pak přidáme podmáslí a vejce a opět mícháme.
Z tohoto množství připravíme dva dortové korpusy. Směs rozdělíme na dvě poloviny a umístíme je do dortové formy vyložené pečicím papírem. Každý korpus pečeme zvlášť v předem předehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut.
Až korpus vychladne, přetočíme ho tak, aby spodní strana byla nahoře. Poté ho potřeme marmeládou a naneseme čokoládový krém, kterého se opravdu nemusíme bát použít.
Druhý korpus přiložíme obráceně a opět potřeme marmeládou a krémem. Celý dort obalíme krémem i po stranách. Můžeme posypat nasekanými ořechy a ozdobit podle vlastního vkusu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchý čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort je lahodný dezert, který potěší milovníky čokolády. Jeho příprava je rychlá a snadná, což z něj činí ideální volbu pro různé příležitosti. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní čokoláda, máslo, cukr, vejce a mouka. Dort je vláčný a intenzivně čokoládový, často se podává s šlehačkou nebo ovocem. Tento recept je skvělý i pro začínající kuchaře, kteří chtějí oslnit své hosty chutným a krásně vypadajícím dezertem.