Výborné italské tiramisu z mascarpone

Chutný dezert, který potěší všechny gurmány.
Ingredience aneb co potřebujete
2 polévkové lžíce kakao
2-3 kávových lžiček Amaretto (italský likér)
1-2 balení piškoty - cukrářské
2 polévkové lžíce cukr krystal
2 ks vajíčko
1 větší hrneček káva - instantní
2 balení mascarpone (italský sýr)
Postup vaření podle receptu
Vezmeme si šlehač a vyšleháme si bílky. Vzniklý sníh dáme stranou. Ve vyšší míse smícháme žloutky, cukr a vložíme mascarpone (italský sýr). Jemně třeme. Nakonec polehounku přidáváme sníh. Lehce nadzvedáváme.
Uvaříme si instantní kávu. Přilijeme do ní 2-3 kávové lžičky italského likéru Amaretto.
Připravíme si menší pekáček, dortovou formu nebo mísu.
Nyní ponoříme cukrářské piškoty rychle a lehce v instantní kávě. Poklademe je na dno vybrané mísy nebo formy. Pokryjeme hotovým krémem a znovu poklademe piškoty. Opakujeme. Nakonec natřeme krém a povrch ozdobíme kakaem. Uložíme na pár hodin do chladu a můžeme se těšit na skvělý dezert.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborné italské tiramisu z mascarpone
Výborné italské tiramisu z mascarpone je oblíbený dezert známý po celém světě. Toto tradiční italské jídlo se připravuje z jemného sýra mascarpone, který je smíchán s čerstvými vejci, cukrem a silnou kávou. Do směsi se pak namáčí piškoty, které nasají lahodnou kávovou chuť. Vrstva po vrstvě vytváří dokonalou harmonii chutí. Tiramisu je ideální dezert na zakončení každého jídla. Mírně posypané kvalitním kakaem se stává neodolatelnou pochoutkou, kterou ocení každý milovník sladkého. Tento dezert je symbolem italské elegance a přináší kousek Itálie na váš stůl.