Potahovací fondán na dorty

Potahovací fondán na dorty
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na každé oslavě by neměl chybět dort. A dort potažený fondánem, to je nádhera!

Ingredience aneb co potřebujete

potravinářské barvivo
50 g kvalitní med
5 g želatina
30 g voda
500 g prosetý moučkový cukr

Postup vaření podle receptu

Nejprve si želatinu namočíme do vody a později se k ní vrátíme.

Připravíme si velký hrnec, přilijeme do něj vodu a přidáme kvalitní med (nebo můžeme použít glukózu). Zlehka prohřejeme, ale nevaříme.

Nyní potřebujeme úplně rozpustit želatinu a potom jí přidat do velkého hrnce k medu (glukóze).

To dosáhneme tím, že želatinu dáme do teplé vody a rozpuštěnou šup do hrnce.

Nakonec přisypeme připravený moučkový cukr.

Všechny suroviny důkladně smícháme.

Rozmyslíme si, zda budeme hmotu barvit a připravíme si potravinářské barvivo (gelová barva).

Na kuchyňskou linku vyndáme silikonový nebo dřevěný vál a zlehka ho vysypeme moučkovým cukrem. Přidáme směs a propracováváme.

Chvilku to zabere, ale ve výsledku by se nám směs neměla lepit.

Pokud chceme, obarvíme potravinářskou barvou a zapracujeme.

Uložíme v chladničce v potravinářské fólii. Potom pomocí válečku naneseme na dort. Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Potahovací fondán na dorty

Potahovací fondán je speciální druh cukrové hmoty používané při dekoraci dortů a cukrovinek. Jeho hladká textura a snadná manipulace umožňují vytvořit perfektně rovný povrch dortů. Fondán je často používán k překrytí tradičních korpusů, a tím zajišťuje elegantní vzhled, který poskytuje ideální základ pro další ozdoby. Chuťově je sladký a lze jej dochutit různými esencemi. Díky své pružnosti a tvárnosti je oblíbeným nástrojem cukrářů, kteří ho využívají k modelování složitých tvarů a jemných detailů, které dělají dorty vizuálně atraktivními.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: česká kuchyně, polevy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Potahovací fondán na dorty.

Přidat komentář