Měkké medové perníčky

Recept na velmi dobré medové perníčky, které jsou měkké hned po jejich upečení.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g hladká mouka
2 ks vejce
2 lžičky perníkové koření
140 g cukr moučka
2 lžíce med
100 g tuk na pečení
1 lžička soda
Postup vaření podle receptu
Cukr utřeme s 2 vejci a změklým tukem, poté přidáme med a koření. Do této směsi vmícháme mouku se sodou. Medu nesmíme dát víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Měkké medové perníčky využijeme při příležitosti jako jsou Vánoce, Velikonoce nebo krásně zdobené na Valentýna.
Co jste ještě nevěděli o receptu Měkké medové perníčky
Měkké medové perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, které potěší svou chutí a vůní. Tyto perníčky se vyznačují jemnou, vláčnou konzistencí a sladkým aroma medu a koření, jako je skořice a hřebíček. Nejčastěji jsou dekorovány barevným polevou, což jim dodává na atraktivitě. Pečení perníčků je oblíbenou činností, při které se rodiny scházejí a vytvářejí nezapomenutelné vzpomínky. Měkké medové perníčky jsou tak nejen lahodným pokrmem, ale také symbolem sváteční atmosféry.