Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na velmi dobré medové perníčky, které jsou měkké hned po jejich upečení.

Ingredience aneb co potřebujete

400 g hladká mouka
2 ks vejce
2 lžičky perníkové koření
140 g cukr moučka
2 lžíce med
100 g tuk na pečení
1 lžička soda

Postup vaření podle receptu

Cukr utřeme s 2 vejci a změklým tukem, poté přidáme med a koření. Do této směsi vmícháme mouku se sodou. Medu nesmíme dát víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odležet v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Měkké medové perníčky využijeme při příležitosti  jako jsou Vánoce, Velikonoce nebo krásně zdobené na Valentýna.

Co jste ještě nevěděli o receptu Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, které potěší svou chutí a vůní. Tyto perníčky se vyznačují jemnou, vláčnou konzistencí a sladkým aroma medu a koření, jako je skořice a hřebíček. Nejčastěji jsou dekorovány barevným polevou, což jim dodává na atraktivitě. Pečení perníčků je oblíbenou činností, při které se rodiny scházejí a vytvářejí nezapomenutelné vzpomínky. Měkké medové perníčky jsou tak nejen lahodným pokrmem, ale také symbolem sváteční atmosféry.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Měkké medové perníčky.

Přidat komentář