Pravé žloutkové věnečky

Věnečky se dělají z odpalovaného těsta. Recept je jednoduchý a může ho udělat každý.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml mléko
14 dkg hladká mouka
15 dkg máslo
12 dkg cukr krupice
4 lžíce rum
2 ks vanilkový pudinkový prášek
4 ks vejce
3 ks vanilkový cukr
15 dkg cukr moučka
2 lžíce horké mléko
1 lžíce rum
1 špetka sůl
250 ml voda
90 g tuk
Postup vaření podle receptu
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem.Vodu přivedeme k bodu varu, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme 5 minut. Těsto za občasného míchání necháme vychladnout.
Zhotovené těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech s pečícím papírem děláme věnečky z odpalovaného těsta. Připravené věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém. Máslo musíme nechat změknout. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uděláme puding a za stálého míchání necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme po částech pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.
Vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Věnečky pak polevou přeléváme.
Hotové žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky jsou tradiční českou delikatesou, která spojuje křehké těsto s bohatou, sladkou náplní. Těsto se vyrábí z vajec, másla a hladké mouky, a po upečení se plní jemným krémem z vaječných žloutků a cukru. Tyto věnečky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a vzdušné struktuře. Často jsou zdobeny šlehačkou nebo polevou, což je činí dokonalým dezertem pro různé slavnostní příležitosti. Věnečky jsou symbolem české cukrářské tradice a potěší nejen milovníky sladkostí.