Nepečený smetanový dort

Velmi známý ovocný dort ze zakysané smetany. My Vám ho zde nabízíme v jiné variantě.
Ingredience aneb co potřebujete
3 kelímky hustá zakysaná smetana
1 balíček piškoty
2 balíčky vanilkový cukr
na ozdobu ovoce
šlehačka
poleva
1 balíček pudinkový prášek
1/2 l voda
2 lžíce cukr krupice
1 - 2 misek mražené maliny
Postup vaření podle receptu
Dezert můžete udělat do dortové formy nebo obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím bude dort nižší.
Na dno formy narovnáme piškoty. Vanilkový cukr smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a promícháme. Krém dáme na vrstvu piškotů. Stejným způsobem uděláme druhou vrstvu. Poté dáme do lednice vychladit a pustíme se do přípravy malinového pudinku.
Do necelého půllitru vody nasypeme mražené maliny, přidáme cukr, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k malinám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Uvařený malinový pudink nalijeme na připravený a vychlazený dort. Nemusíte se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí.
Smetanový dort vložíme do lednice a necháme opět ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Nepečený smetanový dort
Nepečený smetanový dort je lahodný dezert, který osloví všechny milovníky sladkého. Tento dort se skládá z krémové smetanové náplně, často obohacené o ovocné příchutě nebo čokoládu, a je obvykle zakotven v křehké sušenkové nebo piškotové základně. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, což z něj činí ideální volbu pro rodinné oslavy nebo nečekané návštěvy. Po ztuhnutí v ledničce je dort osvěžující a jemný, a přitom oslní každého svým vzhledem i chutí.