Rychlé lívance

Rychlé lívance
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vyzkoušejte náš recept  na rychlé lívance, které jsou stejně chutné jako tradiční.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g hladká mouka
3 ks vejce
50 g hrubá mouka
2 lžíce cukr
4 dl mléko
1 špetka sůl
5 g kypřící prášek

na potření
podle chuti skořicový cukr
rozpuštěné máslo

Postup vaření podle receptu

Do misky dáme všechny ingredience a ručním šlehačem šleháme 3 minuty. Pak necháme těsto 5 minut odležet.

Rozpálíme lívanečník a vytřeme olejem. Z těsta smažíme  lívance, po obou stranách dozlatova.

Rychlé lívance před podáváním potřeme rozehřátým máslem, sypeme skořicovým cukrem  a podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlé lívance

Rychlé lívance jsou oblíbeným pokrmem, který si můžete snadno a rychle připravit na snídani nebo svačinu. Stačí smíchat mouku, mléko, vejce a trochu cukru, a během chvíle máte hotové těsto. Lívance se pečou na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte je s ovocem, javorovým sirupem nebo jogurtem. Jsou lahodné, nadýchané a ideální pro rychlé občerstvení, které potěší každého milovníka sladkých pokrmů!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty, Lívance
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlé lívance.

Přidat komentář