Tiramisu po domácku

Skvělý dezert na oslavu nebo odpolední svačinu.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks smetana ke šlehání
2 ks pomazánkové máslo
200 g moučkový cukr
2 polévkové lžíce rum
2 balení dětské piškoty
1 velký hrnek černá káva
Postup vaření podle receptu
Pusťme se do toho. Uvaříme si černou kávu. Přilijeme rum, až káva nebude horká.
Připravíme si větší mísu nebo dortovou formu. Můžeme dát na dno pečící papír.
Teď máme dvě varianty postupu. Buď si dětské piškoty naskládáte na dno a polijete kávou, smíchanou s rumem, nebo druhá varianta, že si piškoty budete lehce namáčet v kávě s rumem a potom skládat na dno. Záleží na vás.
Nyní si vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem. Potom po troškách, vmícháme pomazánkové máslo. Metličkou promícháme všechny suroviny, aby se krásně spojily.
Takže máme namočené (v kávě s rumem) piškoty a vyložené na dně formy. Na ně natřeme vyšlehaný krém. Potom poklademe znovu namočené piškoty a pak krém. Opakujeme. Nakonec bude krém, který ozdobíme kakaem. Na ozdobení kakaem můžeme použít různé šablony, aby byl výsledný efekt dokonalý. Navrch položíme lísteček meduňky.
Na pár hodin dáme do chladu a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu po domácku
Tiramisu po domácku je oblíbený italský dezert, který se skládá z vrstev piškotů namočených v espressu a přiměřeně sladkého mascarpone krému. Na vrcholu se obvykle nachází kakao nebo nastrouhaná čokoláda pro ještě větší chuťový zážitek. Domácí verze umožňuje použít různé ingredience podle vašich preferencí, jako například přidání kapky likéru do kávy pro dospělejší variantu. Společně s čerstvou kávou nebo espresem poskytuje tiramisu dokonalý zážitek pro milovníky sladkostí. Je to snadný a rychlý dezert, který je zároveň velice chutný a vděčný pro každou příležitost.