Prosciutto rolky

Prosciutto rolky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat mozzarellu naloženou v bazalce, takže, jestli neseženeme již naloženou, vezmeme mozzarellu v sáčku, rozstříhneme, vylijeme lák, sýr na kousky nakrájíme, vložíme nazpět do sáčku dohromady s najemno nakrájenou bazalkou, zaděláme, promícháme a necháme nejlépe přes noc v lednici uležet.

Ingredience aneb co potřebujete

1 balíček mozzarella
1 konzerva sušená rajčata
1 balíček prosciutto
podle chuti extra panenský olivový olej
podle potřeby čerstvá bazalka

Postup vaření podle receptu

Sušená rajčata si nakrájíme na kousky. Vezmeme si plátky prosciutta a do každého z nich zabalíme jeden kousek rajčete a jeden kousek mozarelly. Rolky pak propíchneme párátkem, aby nám držely pohromadě.

Rolky podáváme jako předkrm s čerstvým pečivem, na dochucení kápnuté extra panenským olivovým olejem.

.

Co jste ještě nevěděli o receptu Prosciutto rolky

Prosciutto rolky jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemnost italské šunky prosciutto s různými náplněmi. Často se plní sýrem, bylinkami nebo zeleninou, což dodává tomuto pokrmu bohatou chuť a aroma. Tyto rolky jsou ideální jako předkrm na slavnostní příležitosti nebo oblíbené na letních grilovačkách. Díky své jednoduchosti a rychlé přípravě si je můžete snadno připravit doma. Prosciutto rolky jsou nejen chutné, ale také elegantní, což je činí skvělým doplňkem každého jídelního stolu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky, Předkrm, Italské
Štítky: předkrm, italská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Prosciutto rolky.

Přidat komentář