Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety uvaříme v osolené vodě podle pokynů na obalu. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, zbavíme semínek a…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g špaget (doporučuji Adriana, Panzani nebo Barilla)
1,5 čerstvé chilli papričky
1,5 palice česneku
lžička koření Aglio olio & peperoncino
75 ml kvalitního panenského olivového oleje
150 g strouhaného parmezánu
čerstvá bazalka
Postup vaření podle receptu
Špagety uvaříme v osolené vodě podle pokynů na obalu. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky, chili papričky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kostičky. Česnek i chili dáme do pánve, přidáme koření (pokud nemáme speciální na Aglio olio & peperoncino, stačí sušená bazalka a trochu chilli soli), zalijeme olivovým olejem a pomalu opékáme na pánvi. Stačí asi 5 minut na mírném ohni, aby česnek nezhořkl, ale jen změkl.
Uvařené špagety scedíme a vložíme do vypnuté pánve. Dobře promícháme a jsme připraveni servírovat. Na vrch přidáme hrubě nastrouhaný parmezán (nešetříme) a čerstvé bazalkové lístky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety aglio olio e peperoncino
Špagety aglio olio e peperoncino jsou tradiční italské jídlo, které pochází z Neapole. Jsou jednoduché na přípravu a vyžadují jen několik základních surovin: špagety, olivový olej, česnek a sušené chilli papričky. V této pokrmu se vyjadřuje krása italské kuchyně – chutné a rychlé jídlo bez zbytečných komplikací. Ideální je podávat je s parmezánem a čerstvými bylinkami. Díky svému silnému aroma a pikantní chuti si špagety aglio olio e peperoncino získaly srdce mnoha milovníků dobrého jídla po celém světě.