Těstoviny s houbovou omáčkou

Do hrnce vložíme těstoviny, osolíme je a dáme vařit. Do menšího hrnce nalijeme přibližně půl litru vody a přidáme houby, které jsem použila...
Ingredience aneb co potřebujete
těstoviny - dle počtu strávníků
2/3 hrsti sušených nebo čerstvých, na drobno pokrájených hub
sůl
pepř
oregáno
tymián
majoránka
vejce 2 ks
jíška (domácí či kupovaná)
houbový bujón (není nutností)
Postup vaření podle receptu
Do hrnce vložíme těstoviny, ať už jsou domácí nebo zakoupené, osolíme a dáme vařit. V jiném menším hrnci nalijeme asi půl litru vody, přidáme houby, já použila sušené, protože čerstvé houby nyní nejsou k dispozici. Opět osolíme a vaříme.
Po asi deseti minutách, kdy houby změknou, část vody převedeme k těstovinám - získají tak krásnou barvu a nasají vůni hub.
Do zbývající vody s houbami vmícháme jednu smetanu na vaření, přidáme rozmarýn, tymián, oregáno, sůl a pepř. Protože sušené houby nemají tak vynikající chuť jako čerstvé, můžeme přidat houbový bujón pro lepší chuť (při použití čerstvých hub bujón není nutný) a přidáme dvě vejce. Vše důkladně promícháme, případně můžeme přidat další koření podle chuti, a nakonec směs zahustíme jíškou. Uvařené těstoviny slijeme a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou jsou oblíbeným pokrmem, který potěší všechny milovníky italské kuchyně. Tento pokrm kombinuje al dente těstoviny s jemnou, krémovou omáčkou vyrobenou z čerstvých hub, smetany a bylinek. Houbová omáčka dodává těstovinám bohatou chuť a aroma, které dokonale zvýrazní celou chuťovou paletu. Je to skvělý pokrm, který se hodí jak na rodinnou večeři, tak i na slavnostní příležitosti. Navíc, je velmi snadné ho připravit, a proto si ho můžete vychutnat kdykoliv.