Těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Pasta uvaříme podle pokynů. Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno a česnek na plátky. Slaninu osmahneme a když je hotová, odložíme ji stranou.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g dlouhých těstovin (špagety,, tagliatelle )
100 g anglické slaniny
1 cibule
3-4 stroužky česneku
rajčata v plechu - 425 ml
150 g mozzarelly
bazalka čerstvá i sušená
oregano
lžíce lahůdkového droždí
špetka cukru a skořice
lžička citronové šťávy
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Uvaříme těstoviny podle pokynů. Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. Slaninu orestujeme a část si odložíme na později. Do zbytku slaniny přidáme cibuli a opékáme, až zezlátnou. Když je cibule téměř hotová, přidáme česnek.
Po chvíli přidáme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Dusíme přibližně 8-10 minut. Pokud někdo chce, může vše rozmixovat ponorným mixérem. Já to mixovala jen částečně. Nakonec vmícháme droždí, citron, cukr a skořici. Krátce povaříme a přidáme nakrájenou mozzarellu na kostičky. Trochu si necháme na ozdobu.
Těstoviny přidáme do omáčky a dobře promícháme. Na talíř dáme těstoviny a posypeme je zachovalou slaninou, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Můžeme je ještě pokapat olivovým olejem. Já jsem přidala olivy, ale to bylo jen na ozdobu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Těstoviny s rajčaty a mozzarellou jsou chutným a osvěžujícím pokrmem, který si zamilujete. Tento recept kombinuje al dente uvařené těstoviny s šťavnatými rajčaty a krémovou mozzarellou, která dodává pokrmu jemnost. Čerstvá bazalka a olivový olej perfektně doplňují chuť, zatímco parmazán může přidat další hloubku. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, tento pokrm je nejen rychlý na přípravu, ale také zdravý a plný barev, což z něj činí oblíbenou volbu pro milovníky italské kuchyně.