Těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Pasta uvaříme podle pokynů. Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno a česnek na plátky. Slaninu osmahneme a když je hotová, odložíme ji stranou.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g dlouhých těstovin (špagety,, tagliatelle )
100 g anglické slaniny
1 cibule
3-4 stroužky česneku
rajčata v plechu - 425 ml
150 g mozzarelly
bazalka čerstvá i sušená
oregano
lžíce lahůdkového droždí
špetka cukru a skořice
lžička citronové šťávy
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Uvaříme těstoviny podle pokynů. Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. Slaninu orestujeme a část si odložíme na později. Do zbytku slaniny přidáme cibuli a opékáme, až zezlátnou. Když je cibule téměř hotová, přidáme česnek.

Po chvíli přidáme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Dusíme přibližně 8-10 minut. Pokud někdo chce, může vše rozmixovat ponorným mixérem. Já to mixovala jen částečně. Nakonec vmícháme droždí, citron, cukr a skořici. Krátce povaříme a přidáme nakrájenou mozzarellu na kostičky. Trochu si necháme na ozdobu.

Těstoviny přidáme do omáčky a dobře promícháme. Na talíř dáme těstoviny a posypeme je zachovalou slaninou, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Můžeme je ještě pokapat olivovým olejem. Já jsem přidala olivy, ale to bylo jen na ozdobu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Těstoviny s rajčaty a mozzarellou jsou chutným a osvěžujícím pokrmem, který si zamilujete. Tento recept kombinuje al dente uvařené těstoviny s šťavnatými rajčaty a krémovou mozzarellou, která dodává pokrmu jemnost. Čerstvá bazalka a olivový olej perfektně doplňují chuť, zatímco parmazán může přidat další hloubku. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, tento pokrm je nejen rychlý na přípravu, ale také zdravý a plný barev, což z něj činí oblíbenou volbu pro milovníky italské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: těstoviny, omáčky, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, podzimní, zimní recepty, bylinky, dušení, citrusy, rajská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Těstoviny s rajčaty a mozzarellou.

Přidat komentář