Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 2

Lišky jsou výtečné houby, které dobře chutnají v jednoduchých pokrmech. Skvěle se kombinují se smetanou a parmezánem. Přidejte k nim kvalitní těstoviny...

Ingredience aneb co potřebujete

2 porce těstovin domácích (koupených)
1 lžíce másla nejlépe přepuštěné
1 cibule šalotka
130 g lišek čerstvých (mražených)
50 ml bílého vína
10 g parmezánu
100 ml vývaru (kuřecí, zeleninový)
100 g smetany 30 %
sůl (dle potřeby)
1 špetka drceného kmínu
čerstvě mletý bílý pepř
čerstvý tymián (nebo saturejka)
Těstoviny
200 g semolinové mouky
+ 2 lžíce na podsypání
2 vejce

Postup vaření podle receptu

Na přípravu domácích těstovin smícháme mouku s vejci a vytvoříme pružné, nelepivé těsto. To pak zabalíme do fólie a necháme ho 1 hodinu odpočívat. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na požadované tvary pomocí stroje nebo nože.

Těstoviny uvaříme ve velkém množství vody, do které jsme přidali sůl. Připravené těstoviny vaříme podle pokynů na obalu, aby byly al dente.

Čerstvé lišky důkladně vyčistíme, mražené opláchneme pod vodou a necháme okapat. Větší kusy roztrháme na menší části.

Na rozpálenou pánev vložíme máslo a osmahneme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme lišky a ještě dvě minuty je restujeme, poté podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Přidáme trochu vývaru a dvě minuty podusíme. Nakonec lišky vyndáme bokem.

Do pánve nalijeme zbytek vývaru, přidáme smetanu o pokojové teplotě, dochutíme pepřem a kmínem a nastrouháme parmezán. Na mírném ohni omáčku občas promícháme a vaříme, dokud nedosáhne požadované hustoty.

Servírujeme s těstovinami, které jsou posypané čerstvým tymiánem nebo saturejkou a nakrájenou petrželovou natí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami představují delikátní pokrm, který potěší chuťové pohárky milovníků houbových specialit. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé těstoviny, smetana a aromatické lišky, které dodávají pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Tato kombinace je ideální na rychlou večeři nebo speciální příležitost, kdy chcete oslnit své blízké. Doplněno parmezánem a čerstvou petrželkou se stává skutečnou gastronomickou lahůdkou, kterou si zamilujete při každém soustu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: houby, těstoviny, omáčky, restování, vaření, oběd, večeře, slané, náročné, náročný, vegetarianské, dušení, houbová, domácí těstoviny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami.

Přidat komentář