Špenátové lasagne

Špenát zahřejeme na oleji, aby roztál, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a podle potřeby vodu, a vše krátce povaříme. V jiném hrnci…
Ingredience aneb co potřebujete
12 plátků lasagní
Špenát
1 balení mraženého listového špenátu
5 stroužků česneku
sůl
3 lžíce olivového oleje
1 dl vody
Bešamelová omáčka
100 g másla
150 g mouky
1 l mléka
sůl
muškátový oříšek
12 plátků tvrdého sýra
tuk na vymazání
Postup vaření podle receptu
Špenát zahřejeme na oleji, aby se rozpustil, poté přidáme sůl, prolisovaný česnek a podle potřeby vodu, a krátce povaříme.
V dalším hrnci rozpustíme máslo, poté přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Následně vlijeme mléko, přidáme sůl a koření a neustále mícháme, dokud se mouka dobře neuvaří a omáčka nezhoustne.
Pekáč potřeme tukem ze všech stran a na dno dáme čtyři plátky lasagní. Na ně nasypeme jednu třetinu špenátu a omáčky. Tento postup zopakujeme. Na vrchol poslední vrstvy bešamelu umístíme plátky sýra.
Pečeme přibližně 45 minut při teplotě 170 až 180 stupňů Celsia.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátové lasagne
Špenátové lasagne jsou vynikajícím pokrmem, který spojuje tradiční italskou recepturu s výživnými ingrediencemi. Základem je vrstvený těstovinový plát, jemný špenát a bohatý bešamelový a rajčatový sos. Tyto lasagne nejen skvěle chutnají, ale také poskytují řadu vitamínů díky špenátu. Ideální pro vegetariánské jídlo, špenátové lasagne jsou oblíbené pro svou lahodnou chuť a snadnou přípravu, zejména jako rodinné jídlo nebo při večírcích. Doplněné nastrouhaným sýrem a bylinkami se stávají opravdovým kulinářským zážitkem.