Zapečené těstoviny s uzeným masem

Oblíbené klasické jídlo, kterému nelze odolat. Těstoviny s uzeným masem a cibulí, pečené v troubě pod ochucenou vaječnou vrstvou, lákají svou vůní i…
Ingredience aneb co potřebujete
450 g uzených žeber (nebo jiné uzené maso)
1 cibule
olej
400 g těstovin
5 vajec
100 ml mléka
muškátový oříšek
sůl
pepř mletý
tuk na vymazání formy
Postup vaření podle receptu
Maso připravíme v tlakovém hrnci po dobu 60 minut. Vodu můžeme použít na polévku, nebo v ní uvařit těstoviny.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Cibuli nasekáme na malé kousky a osmažíme na oleji.
Maso z žeber oddělíme a nakrájíme na kousky.
Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s masem a cibulí. Poté směs vložíme do mělké zapékací misky vymazané tukem a dáme ji na 10 minut do trouby.
Na konci smícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Směs nalijeme na těstoviny a pečeme ještě 15-20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené těstoviny s uzeným masem
Zapečené těstoviny s uzeným masem jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje chuť uzeného masa a jemných těstovin. Tento recept je ideální pro rodinné obědy či večeře, kdy potřebujete rychle a chutně zasytit. Těstoviny se obvykle kombinují s lahodnou smetanovou omáčkou, sýrem a zeleninou, což vytváří skvělou harmonii chutí. Po zapečení povrch zlátne a vytvoří křupavou krustu, což z této lahůdky činí vynikající volbu pro každou příležitost.