Tiramisu

Tiramisu je oblíbený moučník.
Ingredience aneb co potřebujete
0,2 kg moučkový cukr
2 polévkové lžíce rum
2 ks smetana - ke šlehání
2 sáčky dětské piškoty
1 sklenka káva
2 ks pomazánkové máslo - bez příchuti
Postup vaření podle receptu
Uděláme si ho ze surovin, které máme doma k dispozici.
Uvaříme si kávu. Zakápneme rumem a odložíme stranou.
Pečící papír rozložíme do pekáčku, nebo dortové formy.
Do mísy si nasypeme moučkový cukr. Nandáme pomazánkové máslo. Přidáme ušlehanou smetanu.
Jemně promícháme. Vznikne nám lahodný krém.
Dětské piškoty srovnáme na dno formy.
Vezmeme polévkovou lžíci s kávou, rumem a polijeme piškoty.
Nandáme část krému a rozetřeme ho po celé ploše. Opět poklademe piškoty, polijeme a znovu krém. Opakujeme.
Povrch moučníku bude zakončen krémem. Přes sítko ho ozdobíme kakaem.
Uložíme do chladničky.
Servírujeme s oblíbeným nápojem, ve společnosti přátel nebo rodiny.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu
Tiramisu je populární italský dezert, známý svou lahodnou kombinací chutí. Tento dezert se skládá z vrstev piškotů namočených v kávě, mezi nimiž je lahodný krém z mascarpone, cukru a vajec. Na závěr se celé dílo posype kakaem, což dodává jemnou čokoládovou chuť. Původ Tiramisù sahá do oblasti Benátska a jeho název znamená „zvedni mě nahoru“, což odkazuje na jeho povzbuzující složky. Tento dezert je oblíbený po celém světě pro svou jedinečnou chuť a krémovou konzistenci.