Pepřová omáčka na steaky

Výborná steaková omáčka.
Ingredience aneb co potřebujete
0,5 hrnku suchého bílého vína
1 lžička hořčice dijon
0,5 hrnku smetany 30%
2 lžíce zeleného pepře bez nálevu
podle chuti sůl
Postup vaření podle receptu
Nejdříve si uděláme výpek z masa, do kterého na pánvi přidáme smetanu a víno a 3minutky povaříme, dokud se nezmenší obsah. K tomu přidáme hořčici a pár kuliček pepře, promícháme a několik kuliček vařečkou rozdrtíme. Ještě chvilku povaříme a sundáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pepřová omáčka na steaky
Pepřová omáčka na steaky je delikátní a aromatická omáčka, která skvěle doplňuje všechny druhy mas. Její základ tvoří čerstvý pepř, smetana a vývar, které spolu vytvářejí bohatou a krémovou texturu. Tato omáčka je ideální pro grilované hovězí steaky, ale výborně se hodí i k jiným masům, jako je vepřové nebo kuřecí. Přidáním koření a bylinek lze omáčku upravit podle chuti. Pepřová omáčka dodá vašim jídlům nezapomenutelný zážitek a povýší každou večeři na gurmánský zážitek.