Pepřová omáčka na steaky

Pepřová omáčka na steaky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborná steaková omáčka.

Ingredience aneb co potřebujete

0,5 hrnku suchého bílého vína
1 lžička hořčice dijon
0,5 hrnku smetany 30%
2 lžíce zeleného pepře bez nálevu
podle chuti sůl

Postup vaření podle receptu

Nejdříve si uděláme výpek z masa, do kterého na pánvi přidáme smetanu a víno a 3minutky povaříme, dokud se nezmenší obsah. K tomu přidáme hořčici a pár kuliček pepře, promícháme a několik kuliček vařečkou rozdrtíme. Ještě chvilku povaříme a sundáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pepřová omáčka na steaky

Pepřová omáčka na steaky je delikátní a aromatická omáčka, která skvěle doplňuje všechny druhy mas. Její základ tvoří čerstvý pepř, smetana a vývar, které spolu vytvářejí bohatou a krémovou texturu. Tato omáčka je ideální pro grilované hovězí steaky, ale výborně se hodí i k jiným masům, jako je vepřové nebo kuřecí. Přidáním koření a bylinek lze omáčku upravit podle chuti. Pepřová omáčka dodá vašim jídlům nezapomenutelný zážitek a povýší každou večeři na gurmánský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky, Omáčky, Hovězí maso, Italské
Štítky: americká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pepřová omáčka na steaky.

Přidat komentář