Grilovaný hermelín

Pro potěšení z grilování nemusíte chodit stále za kotletkami nebo hamburgery. Grilovaný hermelín uspokojí vaše gastro choutky stejně zdařile. Nadýchaný bochánek s božsky rozteklým sýrem uvnitř – prostě dobrota na druhou. Grilovaný hermelín se jednoduchým rozhodnutím v obchodě může změnit na grilovaný camembert, pokud byste zatoužili po větší krémovosti a výraznější chuti. Recept na grilovaný hermelín třeba v obale se gril od grilu dosti liší, a tak i vy si pohrajte s dochucením vašeho grilovaného hermelínu, protože univerzální chuť sýra unese spoustu experimentů. Grilovaný hermelín si určitě výborně rozumí s bylinkami a ostřejšími tóny koření. K pivu, vínu, dobré náladě. Grilovaný hermelín podávejte s čerstvým chlebem a konzumujte ihned.
Ingredience aneb co potřebujete
1 plísňový sýr
1 lžička oleje
grilovací koření
brusinky
Postup vaření podle receptu
Na kousek alobalu, do kterého budete potom hermelín balit, kápněte trochu olivového oleje. Na něj položte sýr a zakápněte olejem. Potom sýr posypte grilovacím kořením na sýr, také z obou stran. Pořádně sýr zabalte.
Hermelín grilujte 10–15 minut z každé strany.
K hotovému sýru přidejte brusinky, jako v tomto receptu, nebo cokoliv co máte rádi, a nechte si chutnat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín je oblíbená česká specialita tvořená plísňovým sýrem. Před grilováním se obvykle nakládá do oleje s kořením, například česnekem a bylinkami. Grilovaný hermelín se servíruje jako předkrm nebo hlavní chod, často s chlebem a zeleninou. Po zprudkém grilování je hermelín na povrchu křupavý a uvnitř krásně roztékavý. Tuto delikátní kombinaci chutí a textur oceňují milovníci sýra po celé střední Evropě. Skvěle se hodí k letnímu grilování i jako součást jídelního lístku v restauracích.