Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Pro potěšení z grilování nemusíte chodit stále za kotletkami nebo hamburgery. Grilovaný hermelín uspokojí vaše gastro choutky stejně zdařile. Nadýchaný bochánek s božsky rozteklým sýrem uvnitř – prostě dobrota na druhou. Grilovaný hermelín se jednoduchým rozhodnutím v obchodě může změnit na grilovaný camembert, pokud byste zatoužili po větší krémovosti a výraznější chuti. Recept na grilovaný hermelín třeba v obale se gril od grilu dosti liší, a tak i vy si pohrajte s dochucením vašeho grilovaného hermelínu, protože univerzální chuť sýra unese spoustu experimentů. Grilovaný hermelín si určitě výborně rozumí s bylinkami a ostřejšími tóny koření. K pivu, vínu, dobré náladě. Grilovaný hermelín podávejte s čerstvým chlebem a konzumujte ihned.

Ingredience aneb co potřebujete

1 plísňový sýr
1 lžička oleje
grilovací koření
brusinky

Postup vaření podle receptu

Na kousek alobalu, do kterého budete potom hermelín balit, kápněte trochu olivového oleje. Na něj položte sýr a zakápněte olejem. Potom sýr posypte grilovacím kořením na sýr, také z obou stran. Pořádně sýr zabalte.

Hermelín grilujte 10–15 minut z každé strany.

K hotovému sýru přidejte brusinky, jako v tomto receptu, nebo cokoliv co máte rádi, a nechte si chutnat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín je oblíbená česká specialita tvořená plísňovým sýrem. Před grilováním se obvykle nakládá do oleje s kořením, například česnekem a bylinkami. Grilovaný hermelín se servíruje jako předkrm nebo hlavní chod, často s chlebem a zeleninou. Po zprudkém grilování je hermelín na povrchu křupavý a uvnitř krásně roztékavý. Tuto delikátní kombinaci chutí a textur oceňují milovníci sýra po celé střední Evropě. Skvěle se hodí k letnímu grilování i jako součást jídelního lístku v restauracích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Dobroty, Příloha
Štítky: grilování, česká kuchyně, předkrm, chuťovka, svačina, příloha, vegetariánský recept, sýr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Grilovaný hermelín.

Přidat komentář