Skořicové vločky

Skořicové vločky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Prosejeme si mouku s moučkovým cukrem, smícháme s kypřícím práškem a prohněteme dohromady s nakrájeným máslem. K tomu přidáme vanilku, skořici, vejce a vypracujeme do hladkého těsta. Zabalíme do mikrotenu a vložíme na hodinu do lednice.

Ingredience aneb co potřebujete

0,5 lžičky mletá skořice
275 g hladká mouka
200 g máslo
0,5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
100 g cukr moučka
1 ks vejce
poleva 1 ks bílek
cukr moučka
1 lžíce citronové šťávy

Postup vaření podle receptu

Než se do něj pustíme, zapneme si troubu na 200°C. Poté co ho rozválíme na plát, tak z něj vykrajujeme hvězdičky. Dáváme na vymazaný plech a pečeme asi tak 15minut.

Na polevu si vyšleháme bílek s citronovou šťávou. Tou pak vločky zdobíme, nejlépe sáčkem s drobným zdobítkem. Necháme pak odležet než nám poleva ztuhne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Skořicové vločky

Skořicové vločky jsou oblíbenou snídaní, která kombinuje křehkost ovesných vloček s jemnou chutí skořice. Tyto vločky jsou nejen lahodné, ale také výživné, plné vlákniny a energie na celý den. Můžete si je připravit s mlékem, jogurtem nebo jako smoothie bowl. Přidáním čerstvého ovoce a medu zvýrazníte jejich chuť. Skořicové vločky jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlý, zdravý a chutný start do nového dne.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Skořicové vločky.

Přidat komentář