Skořicové vločky

Prosejeme si mouku s moučkovým cukrem, smícháme s kypřícím práškem a prohněteme dohromady s nakrájeným máslem. K tomu přidáme vanilku, skořici, vejce a vypracujeme do hladkého těsta. Zabalíme do mikrotenu a vložíme na hodinu do lednice.
Ingredience aneb co potřebujete
0,5 lžičky mletá skořice
275 g hladká mouka
200 g máslo
0,5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
100 g cukr moučka
1 ks vejce
poleva 1 ks bílek
cukr moučka
1 lžíce citronové šťávy
Postup vaření podle receptu
Než se do něj pustíme, zapneme si troubu na 200°C. Poté co ho rozválíme na plát, tak z něj vykrajujeme hvězdičky. Dáváme na vymazaný plech a pečeme asi tak 15minut.
Na polevu si vyšleháme bílek s citronovou šťávou. Tou pak vločky zdobíme, nejlépe sáčkem s drobným zdobítkem. Necháme pak odležet než nám poleva ztuhne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Skořicové vločky
Skořicové vločky jsou oblíbenou snídaní, která kombinuje křehkost ovesných vloček s jemnou chutí skořice. Tyto vločky jsou nejen lahodné, ale také výživné, plné vlákniny a energie na celý den. Můžete si je připravit s mlékem, jogurtem nebo jako smoothie bowl. Přidáním čerstvého ovoce a medu zvýrazníte jejich chuť. Skořicové vločky jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlý, zdravý a chutný start do nového dne.