Vynikající karlovarský knedlík

Nechcete si připravit vynikající karlovarský knedlík? Nebojte se a s chutí do toho.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks vajíčka
50 g mouka - hrubá
sůl
250 g pečivo (houska, rohlík)
250 ml polotučné mléko
30 g máslo
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravíme prkénko a nakrájíme si na malé kousky pečivo. (housky, rohlíky) Ušleháme si sníh z bílků a dáme stranou.
Vezmeme si mísu a vlijeme do ní rozpuštěné máslo a mléko. Po chvíli do toho zašleháme žloutky. Touto směsí zalijeme pečivo, osolíme, přidáme mouku a důkladně promícháme.
Nandáme ušlehaný sníh. Opatrně smícháme a vytvarujeme dvě šišky.
Na sporák dáme do většího hrnce vařit osolenou vodu.
Šišku zabalíme do navlhčeného, plátěného ubrousku. Vezmeme si nit a uvážeme jí v těsné blízkosti knedlíku a druhou nit hned vedle. Zhruba v 1 cm rozestupu. To samé z druhé strany šišky.
Po 5 minutách vaření odstřihneme nitě blíže u knedlíku. Pokračujeme ve vaření dalších 20 minut. Knedlík alespoň jednou obrátíme.
Vybalíme z ubrousku, nakrájíme a servírujeme s houbovou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou a dobrým masíčkem. Přeji dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající karlovarský knedlík
Vynikající karlovarský knedlík je tradiční pokrm české kuchyně, který vyniká svou jemnou chutí a nadýchanou texturou. Je připravován z rohlíků, které jsou pokrájeny na malé kousky a smíchány s vejci, mlékem a různými bylinkami. Tato směs je pak vařena v páře, což jí dodává charakteristickou lehkost. Karlovarský knedlík se často podává jako příloha k omáčkám, pečeným masům nebo svíčkové. Díky své univerzálnosti a jedinečné chuti je mezi milovníky české gastronomie velmi oblíbený.