Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Snadný recept na houskové knedlíky připravené v domácí pekárně.

Ingredience aneb co potřebujete

1 1/45 l mléko
1 ks vejce
2 50 dkg polohrubá mouka
1 ks starší rohlík nebo houska
1 lžička sůl
1 lžička sušené droždí
1 lžička cukr
dle potřeby sůl

Postup vaření podle receptu

Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme do nádoby v pekárně. Starší pečivo nakrájíme na kostičky a přidáme do nádoby. Vše zasypeme moukou. Do levého rohu nasypeme sůl a do pravého rohu sušené droždí s cukrem.

Pekárnu nastavíme na mísení bez pečení. (cca 1 hodina a 15 minut).

Když těsto vykyne dáme vařit osolenou vodu.

Těsto vyjmeme a rozdělíme na 3 stejné díly a vytvarujeme 3 stejné válečky.

Chvíli je necháme odpočinout pod utěrkou než voda začne vřít.

Knedlíky vložíme do hrnce a zkontrolujeme zda se nepřichytily ke dnu hrnce.

Vaříme 25 minut. Po 10 minutách vaření knedlík otočíme.

Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propícháme vidličkou a nakrájíme nití.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Kynutý houskový knedlík je oblíbeným pokrmem české kuchyně, ideálním pro přílohu k různým masovým a zeleninovým jídlům. Jeho příprava v domácí pekárně je snadná a rychlá, což usnadňuje čas strávený v kuchyni. Stačí smíchat mouku, droždí, sůl a vodu, a pekárna se postará o kynutí a vaření. Výsledkem jsou nadýchané knedlíky, které skvěle absorbují omáčky a dodávají jídlu lahodnou chuť. Vyzkoušejte tuto tradiční specialitu a obohaťte svůj jídelníček o kousek české kultury.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně.

Přidat komentář