Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Snadný recept na houskové knedlíky připravené v domácí pekárně.
Ingredience aneb co potřebujete
1 1/45 l mléko
1 ks vejce
2 50 dkg polohrubá mouka
1 ks starší rohlík nebo houska
1 lžička sůl
1 lžička sušené droždí
1 lžička cukr
dle potřeby sůl
Postup vaření podle receptu
Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme do nádoby v pekárně. Starší pečivo nakrájíme na kostičky a přidáme do nádoby. Vše zasypeme moukou. Do levého rohu nasypeme sůl a do pravého rohu sušené droždí s cukrem.
Pekárnu nastavíme na mísení bez pečení. (cca 1 hodina a 15 minut).
Když těsto vykyne dáme vařit osolenou vodu.
Těsto vyjmeme a rozdělíme na 3 stejné díly a vytvarujeme 3 stejné válečky.
Chvíli je necháme odpočinout pod utěrkou než voda začne vřít.
Knedlíky vložíme do hrnce a zkontrolujeme zda se nepřichytily ke dnu hrnce.
Vaříme 25 minut. Po 10 minutách vaření knedlík otočíme.
Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propícháme vidličkou a nakrájíme nití.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně
Kynutý houskový knedlík je oblíbeným pokrmem české kuchyně, ideálním pro přílohu k různým masovým a zeleninovým jídlům. Jeho příprava v domácí pekárně je snadná a rychlá, což usnadňuje čas strávený v kuchyni. Stačí smíchat mouku, droždí, sůl a vodu, a pekárna se postará o kynutí a vaření. Výsledkem jsou nadýchané knedlíky, které skvěle absorbují omáčky a dodávají jídlu lahodnou chuť. Vyzkoušejte tuto tradiční specialitu a obohaťte svůj jídelníček o kousek české kultury.