Gulášová polévka

Gulášová polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory nakrájíme na menší kostičky a dáme povařit v osolené vodě s kmínem. Mezitím si pěkně osmažíme nakrájenou cibulku do růžova. Na to přidáme maso s utřeným česnekem, solí, pepřem a paprikou a chvilku orestujeme.

Tuhle směsici podlijeme vodou a dusíme dokud nezměkne.  Mezi brambory, které nesléváme, vmícháme hotovou masovou směs. Zahustíme nejlépe jíškou a dochutíme majoránkou.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks cibule
dle chuti sůl
30 dkg mleté maso
dle chuti pepř
1 lžička majoránka
1 dl olej
3 lžíce hladká mouka
1 lžička kmín
30 dkg brambory
5 stroužků česnek
30 g sladká paprika

Postup vaření podle receptu

Co jste ještě nevěděli o receptu Gulášová polévka

Gulášová polévka je oblíbené české jídlo, které se vyznačuje svou bohatou chutí a aroma. Tato sytá polévka je tradičně připravována z hovězího masa, cibule, brambor a koření, zejména papriky. Gulášová polévka se často podává s čerstvým chlebem nebo knedlíky, což ji činí ideálním pokrmem na chladné dny. Její vůně a chuť potěší každého milovníka české kuchyně a představuje skvělý způsob, jak zahřát tělo i duši.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Polévky, Guláš
Štítky: polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Gulášová polévka.

Přidat komentář