Pařížský salát

Pařížský salát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Salát, který běžně najdete v obchodech, po domácku.

Ingredience aneb co potřebujete

3 lžíce sterilovaný hrášek
200 g měkký salám
1/2 lžičky hořčice
1/2 ks cibule
150 - 200 g majonéza
100 g sterilované okurky
podle chuti sůl
worcesterká omáčka
1 špetka cukr
mletý pepř
ocet

Postup vaření podle receptu

Poté, co cibuli oloupeme, ji nakrájíme najemno, okurky a salám na nudličky.

Připravené suroviny dáme do mísy, k nim přidáme majonézu, hrášek a promícháme. Podle chuti a potřeby dochutíme pařížák worcestrovou omáčkou, octem, hořčicí, solí a pepřem. Jestli ho máte rádi sladší, tak můžete přidat trošku cukru. Vše pořádně promícháme a necháme uležet a vychladit.

Podáváme nejlépe s bílým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pařížský salát

Pařížský salát je oblíbeným pokrmem, který pochází z francouzské kuchyně. Obvykle obsahuje čerstvou zeleninu, jako jsou rajčata, okurky a papriky, doplněné o různé druhy sýrů a uzenin. V některých variacích se může objevit také vařené vejce nebo zelené fazolky. Salát se často podává s lehkým vinaigrettem, které mu dodává osvěžující chuť. Díky své barevnosti a lehkosti je ideální jako předkrm nebo jako součást letního menu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Salát
Štítky: česká kuchyně, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pařížský salát.

Přidat komentář