Oblíbený segedínský guláš

Oblíbený segedínský guláš
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kdo by neznal segedínský guláš? Skvělá chuť.

Ingredience aneb co potřebujete

0,7 kg zelí - kysané
0,2 l smetana - kysaná
sladká paprika - mletá
sůl
1/2 kg maso - vepřové
1 ks kuchyňská cibule
30 g mouka - hladká
50 g tuk např.sádlo

Postup vaření podle receptu

Servírujeme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem.

Zelí scedíme a pokrájíme. Do hrnce si dáme tuk a přisypeme zelí. Nyní budeme zelí dusit.

V dalším hrnci si orestujeme na sádle nakrájenou cibuli a přihodíme rozkrájené vepřové maso. Okořeníme sladkou paprikou. Přilijeme vodu a vaříme.

Ke konci opatrně vložíme zelí.

Do misky si nalijeme kysanou smetanu a přidáme hladkou mouku. Metličkou vymícháme.

Přelijeme do hrnce k masu a povaříme. Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.

Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Oblíbený segedínský guláš

Oblíbený segedínský guláš je tradiční pokrm české a slovenské kuchyně, těšící se velké oblibě. Jde o variaci klasického guláše, do které se přidává kysané zelí, které mu dodává jedinečnou chuť a aroma. Základ tvoří kvalitní vepřové maso, často použitý je vepřový bůček nebo plecko. Dochucuje se kořením, jako je paprika, kmín, pepř a česnek, a zjemňuje zakysanou smetanou. Segedínský guláš se obvykle podává s houskovým knedlíkem, který skvěle absorbuje šťávu. Je to ideální jídlo pro chladnější dny, skvěle zahřeje a zasytí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Guláš
Štítky: hlavní chod, maďarská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Oblíbený segedínský guláš.

Přidat komentář