Oblíbený segedínský guláš

Kdo by neznal segedínský guláš? Skvělá chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
0,7 kg zelí - kysané
0,2 l smetana - kysaná
sladká paprika - mletá
sůl
1/2 kg maso - vepřové
1 ks kuchyňská cibule
30 g mouka - hladká
50 g tuk např.sádlo
Postup vaření podle receptu
Servírujeme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem.
Zelí scedíme a pokrájíme. Do hrnce si dáme tuk a přisypeme zelí. Nyní budeme zelí dusit.
V dalším hrnci si orestujeme na sádle nakrájenou cibuli a přihodíme rozkrájené vepřové maso. Okořeníme sladkou paprikou. Přilijeme vodu a vaříme.
Ke konci opatrně vložíme zelí.
Do misky si nalijeme kysanou smetanu a přidáme hladkou mouku. Metličkou vymícháme.
Přelijeme do hrnce k masu a povaříme. Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.
Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Oblíbený segedínský guláš
Oblíbený segedínský guláš je tradiční pokrm české a slovenské kuchyně, těšící se velké oblibě. Jde o variaci klasického guláše, do které se přidává kysané zelí, které mu dodává jedinečnou chuť a aroma. Základ tvoří kvalitní vepřové maso, často použitý je vepřový bůček nebo plecko. Dochucuje se kořením, jako je paprika, kmín, pepř a česnek, a zjemňuje zakysanou smetanou. Segedínský guláš se obvykle podává s houskovým knedlíkem, který skvěle absorbuje šťávu. Je to ideální jídlo pro chladnější dny, skvěle zahřeje a zasytí.